"Zij is onze nieuwe weervrouw": VRT maakt opvolger van Frank Deboosere bekend Nieuws
Nieuws

"Zij is onze nieuwe weervrouw": VRT maakt opvolger van Frank Deboosere bekend

"Zij is onze nieuwe weervrouw": VRT maakt opvolger van Frank Deboosere bekend

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Frank Deboosere vroeger dan voorzien op pensioen moet. De VRT onthult nu aan wie hij de fakkel zal doorgeven: Jacotte Brokken. Op Instagram stelt de openbare omroep haar meteen kort voor.

Frank Deboosere zal binnenkort - na een carrière van maar liefst 36 jaar - niet meer op tv te zien zijn als weerman. Hij moet zelfs iets vroeger dan voorzien op pensioen. “Te veel overuren, zo blijkt”. Aankomende maandag zal er om 19.45 uur de speciale televisiespecial ‘Dank weerman Frank’ uitgezonden worden.

Nu weten we ook eindelijk wie Frank zal opvolgen. “Jacotte Brokken zal vanaf 3 april het weerteam van Sabine en Bram versterken”, klinkt het op de Instagrampagina van Eén. Ook zal ze te horen zijn op Radio 2. De 30-jarige Brokken werkt al sinds 2019 bij de openbare omroep als digital creative. Jacotte heeft een master in de Chemie en volgde ook een postgraduaat Digital Content Creation.

Naast haar job als digital creative focust ze zich ook op wetenschapsjournalistiek. “Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten”, klinkt het enthousiast. “Want dat is uiteindelijk ook wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek”, aldus Brokken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws