Goedele Liekens slaat iedereen met verstomming: nieuwe video lokt heel wat reacties uit Nieuws
Nieuws

Goedele Liekens slaat iedereen met verstomming: nieuwe video lokt heel wat reacties uit

Goedele Liekens slaat iedereen met verstomming: nieuwe video lokt heel wat reacties uit

Goedele Liekens verbaast haar volgers op Instagram. Ze deelt namelijk een video van een bijzondere actie en krijgt veel reacties.

Seksuologe en Open VLD-politica Goedele Liekens steunt de vrouwen in Iran die strijden tegen de strenge kledingvoorschriften. Vorige maand stierf daar nog een jonge vrouw die zich niet aan die voorschriften hield. Uit protest komen vrouwen over de hele wereld op straat en knippen ze zelfs hun haren af.

Goedele legt in een video uit waarom het belangrijk is dat we de Iraanse vrouwen steunen. “Moedige vrouwen strijden om wel of niet een hoofddoek te moeten dragen”, begint ze. “Maar het gaat uiteindelijk om meer dan alleen die hoofddoek. Het gaat over vrijheid en zelfbeschikkingsrecht”, zegt Goedele.

“Daarom hebben ze onze steun nodig, symbolisch en politiek”, waarna Goedele ook een stuk van haar haren afknipt. Goedele krijgt heel wat reacties op het filmpje. “Topwijf”, “Bedankt” en “Ik stoor me aan dingen die vrouwen door mannen worden opgelegd. Laat een vrouw genieten van haar vrijheid”, klinkt het onder meer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws