Schokkend: zoveel zijn de kronen die koning Charles zal dragen op kroning waard Royalty
Royalty

Schokkend: zoveel zijn de kronen die koning Charles zal dragen op kroning waard

Schokkend: zoveel zijn de kronen die koning Charles zal dragen op kroning waard

Op zaterdag 6 mei wordt koning Charles III officieel gekroond tot koning van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens die kroning zal Charles twee kronen dragen. Nu raakte ook bekend hoeveel die kronen waard zijn.

Charles wordt net zoals zijn voorouders gekroond met de gouden St. Edward's Crown. Die kroon wordt vaak ‘het pronkstuk van de kroonjuwelen’ genoemd en weegt net geen 2,5 kilogram. Volgens Het Laatste Nieuws zou de St. Edward's Crown 52 miljoen euro waard zijn.

 St. Edward's Crown
 St. Edward's Crown

Maar dat is niet de enige kroon die Charles zal dragen op 6 mei. Zo zullen we de koning ook met de Imperial State Crown zien. Die kroon lag ook op de doodskist van Queen Elizabeth II en wordt standaard gedragen door de vorst tijdens de jaarlijkse opening van het parlement.

Van onschatbare waarde

Hoewel het hoofddeksel nooit officieel geschat is, denken experts dat de kroon van ruim 1,5 kilogram maar liefst 5,7 miljard euro waard is. In totaal bevat de kroon 2.868 diamanten, 17 saffieren, 11 smaragden en 269 parels. Door de historische waarde is hij eigenlijk "van onschatbare waarde".

Imperial State Crown
Imperial State Crown
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws