Na massale kritiek: Aster Nzeyimana onthult plots échte reden van zijn vertrek bij de VRT Celebs
Celebs

Na massale kritiek: Aster Nzeyimana onthult plots échte reden van zijn vertrek bij de VRT

Na massale kritiek: Aster Nzeyimana onthult plots échte reden van zijn vertrek bij de VRT

Aster Nzeyimana verraste gisteren vriend en vijand door zijn transfer van de VRT naar VTM aan te kondigen. Helaas kreeg de 29-jarige presentator daar ook heel wat kritiek voor te slikken. Zo denken velen dat hij voor het geld is overgestapt naar de concurrent. Maar dat weerlegt hij nu in Het Laatste Nieuws.

Vanaf deze zomer ruilt Aster Nzeyimana de openbare omroep in voor VTM. Daar zal aan de slag gaan als gastheer en commentator bij voetbalwedstrijden, maar ook als co-host in 'The Voice van Vlaanderen'. "Ik ben heel blij dat ik mijn twee grote passies, voetbal en entertainment, voortaan kan combineren bij VTM", reageerde Aster gisteren in een officiële verklaring.

Maar bij de VRT kon hij die twee ook al combineren. "Dat klopt en daar ben ik ze ook heel dankbaar voor, maar nu krijg ik de kans om die twee nog meer te doen", legt Aster uit in Het Laatste Nieuws. "Door de Champions League te becommentariëren mag ik meer matchen verslaan op een - dat weet elke voetbalfan - nóg hoger niveau", aldus Aster. "Daarnaast is VTM natuurlijk hét entertainmenthuis in Vlaanderen." Geld heeft dus, in tegenstelling tot wat velen dachten, niets met zijn overstap te maken.

Voorstel gekregen

"Ik ben me bewust van die reacties, maar het is echt een inhoudelijke keuze", benadrukt Nzeyimana. "Het is niet zo dat ik met voorstellen naar beide partijen ben geweest. Ik heb een voorstel gekregen, heb dat in beraad genomen, de knoop doorgehakt en het nieuws aan mijn bazen bij VRT verteld", aldus Aster. En blijkbaar was hun reactie erg sportief. "Mensen denken dat met zulke dingen altijd veel drama gepaard gaat, maar alles is binnen de lijntjes gebeurd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws