Prachtig wat Mathias Sercu doet nu zijn zoon ongeneeslijk ziek is: "Dan hebben we toch iets als hij er niet meer is" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Prachtig wat Mathias Sercu doet nu zijn zoon ongeneeslijk ziek is: "Dan hebben we toch iets als hij er niet meer is"

Prachtig wat Mathias Sercu doet nu zijn zoon ongeneeslijk ziek is: "Dan hebben we toch iets als hij er niet meer is"

Twee jaar geleden kreeg Mathias Sercu’s zoon Tore, amper 25 jaar, te horen dat hij aan een agressieve vorm van kanker lijdt. De ziekte is helaas niet meer te genezen is. Hoeveel tijd Tore nog rest, is niet duidelijk. Daarom heeft Mathias een prachtig besluit genomen.

Tore Sercu maakt een bijzonder moeilijke tijden mee. Hoewel het nu goed met hem gaat, heeft hij uiteraard ook mindere periodes gekend. “Ik weet dat ik hier nu rustig zit, maar ik ben ook al heel verdwaald geweest, hoor. Eén moment heb ik zelfs een ervaring gehad waarbij ik het gevoel had mezelf echt kwijt te zijn. Dat ik de controle verloor. Ik bleef me maar afvragen: wie ben ik?”, vertelt hij openhartig in De Morgen.

Wat Mathias Sercu’s zoon hielp om zijn identiteit terug te vinden, was oude filmpjes van vroeger herbekijken. “Beelden van mij, samen met mijn ouders en ons gezin. Daardoor herkende ik mezelf weer. Toen was de klik snel gemaakt en besefte ik dat ik wel degelijk Tore ben”, herinnert hij zich. Maar ook de laatste tijd zijn Mathias en zijn vrouw Ilse weer beginnen te filmen. “Kort na de diagnose hadden we een enorme nood om dingen vast te leggen. Beelden te maken en herinneringen te creëren”, legt de ‘Chantal’-acteur uit.

Evolutie

Vooral Tores mama had een enorme angst “dat het plots gedaan zou zijn en we niets zouden hebben om ons aan vast te houden.” Daarom gaan ze met cameraman Warre Keupens af en toe gaan filmen. Dat leverde intussen al behoorlijk wat beeldmateriaal op. “Ook fragmenten waarin we gesprekken hebben met elkaar”, vertelt Mathias.

“Pas na een hele tijd keek Tore eens naar al die beelden en zag hij de evolutie in hoe hij eruitziet. Wat er door de ziekte met zijn lijf gebeurde”, aldus de acteur. Dat moet geen gemakkelijk moment geweest zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws