Ongelooflijk zware tijd voor Axel Daeseleire: "Opname in de psychiatrie" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ongelooflijk zware tijd voor Axel Daeseleire: "Opname in de psychiatrie"

Ongelooflijk zware tijd voor Axel Daeseleire: "Opname in de psychiatrie"

Axel Daeseleire heeft in zijn leven al heel wat watertjes doorzwommen. In De Morgen vertelt de ‘Klopjacht’-presentator openhartig over de moeilijkste periodes in zijn leven. Zo vocht hij op zijn 22ste tegen een zware depressie.

Hij noemt het een van de zwaarste periodes in zijn leven. “Rond mijn 22ste. Een periode waarin ik heel depressief ben geweest, die zelfs tot een opname van twee weken in de psychiatrie heeft geleid. Een heel donkere bladzijde”, herinnert de tv-maker zich in De Morgen. Zijn leven stond naar eigen zeggen zwaar op de helling. “Het heeft me zelfs bijna mijn opleiding aan De Studio gekost”, vervolgt Axel.

“Mentaal zat ik in een zwart gat, maar ik ben daaruit gekropen door te focussen op de dingen die belangrijk waren”, gaat hij verder. Heel wat mensen hebben hem daarbij geholpen. “Maar toch moet je dat voor een heel groot stuk zelf doen. Je kunt iemand die in een diepe put zit strohalmen aanreiken, maar die ene tak waarmee je je naar boven trekt, die zul je zelf tussen de aarde moeten gaan zoeken, hoe donker ze ook is”, denkt Axel erover.

Persoonlijke strijd

Die donkere periode is voor de tv-maker tot op vandaag een referentiepunt gebleven. “Voor mij is die ervaring belangrijk geweest, om te voelen en te weten dat je daar weer uit raakt”, legt hij uit. “Het is een heel persoonlijke strijd geweest, waar, hoop ik, verder niet te veel mensen last van hebben gehad. Ik heb daar een tijd niet over willen spreken, maar tegen vrienden en naasten heb ik dat verhaal heel vaak opnieuw verteld. En dat heeft mij wel sterker gemaakt”, besluit Axel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws