Moet ook Kürt Rogiers vrezen voor gezondheid na ALS-diagnose van moeder? Dokters hebben belangrijk nieuws Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Moet ook Kürt Rogiers vrezen voor gezondheid na ALS-diagnose van moeder? Dokters hebben belangrijk nieuws

Moet ook Kürt Rogiers vrezen voor gezondheid na ALS-diagnose van moeder? Dokters hebben belangrijk nieuws

Gisteren deelde Kürt Rogiers verschrikkelijk nieuws met de wereld. Deze zomer kreeg de ‘Familie’-acteur te horen dat zijn mama aan ALS lijdt. Het VTM-gezicht liet meteen onderzoeken of de spierziekte erfelijk is.

De ouders van Kürt Rogiers kampen al een tijdje met gezondheidsproblemen. Vorig jaar getuigde de acteur in ‘Sergio over de grens’ nog over de chronische kanker van zijn vader en de vergeetachtigheid van zijn moeder. “De aftakeling van je ouders zien, dat vind ik wel heftig”, klonk het toen. Maar nu werd helaas ook ALS ontdekt bij zijn mama.

“We hebben al enkele pittige maanden achter de rug. Gelukkig heeft mama de trage vorm van ALS. Het gaat bij haar niet zo snel bergaf als bij bijvoorbeeld Nora Tilley of Bea Van der Maat”, zegt Kürt in Het Laatste Nieuws. “Bij mijn moeder zal het anders zijn, maar fijn nieuws is het natuurlijk niet. Het sloeg bij de familie in als een bom. Zeker omdat eerst ook werd gesuggereerd dat het om de genetische vorm zou gaan.”

Kleine kans

Zo zouden Kürts zus, zijn kinderen én hijzelf de spierziekte ook kunnen ontwikkelen. “Maar we weten intussen dat die kans miniem is”, haalt het tv-gezicht opgelucht adem. Toch heeft het de acteur doen stilstaan bij de breek- en kwetsbaarheid van het leven. “Vooral voor onze kinderen is dat een nieuw gegeven. Het doet mij nadenken en voornemen: ik ga voortaan nog meer genieten van het leven”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws