Metejoor heeft er genoeg van: "Dit kan toch niet meer?" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Metejoor heeft er genoeg van: "Dit kan toch niet meer?"

Metejoor heeft er genoeg van: "Dit kan toch niet meer?"

Zanger Metejoor is het nieuwe gezicht van de campagne van de Vlaamse Voetbal 'De Zijlijn'. Deze campagne gaat in tegen agressie naast het veld, zowel verbale als fysieke agressie. Er zijn dit seizoen al 646 dossiers opgestart tegen agressie, dat is 47% meer dan vorig seizoen. Zo kan het niet langer verder.

Daarom bracht Metejoor een nieuwe single uit die eveneens 'De Zijlijn' heet. Hij hoopt zo verandering te kunnen maken in de agressie naast het veld. Die agressie gaat van beledigingen naar scheidsrechters, maar ook naar spelers. Ook spelers met een buitenlandse afkomst, krijgen soms extreem nare dingen naar zich geroepen.

"De vrouw van mijn percussionist heeft Afrikaanse roots, hun kinderen – voetballers – hebben een kleurtje. Hij zegt me dat ze op het veld vaak voor het rot van de straat worden uitgemaakt: dat kunnen we toch niet meer tolereren?", aldus Joris in Het Laatste Nieuws.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws