Martine Jonckheere (66) heeft geen goed nieuws over strijd tegen borstkanker: "Alleen maar verergerd" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Martine Jonckheere (66) heeft geen goed nieuws over strijd tegen borstkanker: "Alleen maar verergerd"

Martine Jonckheere (66) heeft geen goed nieuws over strijd tegen borstkanker: "Alleen maar verergerd"

2023 is nog geen topjaar geweest voor Martine Jonckheere. Na zestien jaar kankervrij te zijn werd ze eind vorig jaar opnieuw getroffen door borstkanker. Aan Het Laatste Nieuws vertelt de voormalige ‘Familie’-actrice hoe het zo'n tien maanden later met haar gaat.

Eind 2022 werd borstkanker ontdekt bij Martine Jonckheere. Net zoals zeventien jaar geleden ging de 66-jarige actrice opnieuw de strijd aan tegen de vreselijke ziekte. Ook haar tweede borst moest geamputeerd worden. Intussen werd ze gelukkig genezen verklaard, maar Martine moet wel nog vijf jaar hormoontherapie doorstaan, met de gevolgen van dien.

Momenteel gaat het “ça va” met Martine, die nog volop aan het herstellen is. “Ik heb nogal wat neveneffecten van dat pilletje dat ik vijf jaar moet nemen, dus dat vertaalt zich wel in bepaalde ongemakken”, stelt het voormalige ‘Familie’-gezicht vast in HLN Showbits. “Maar ik ben een vechter. Ik negeer dat.”

Artrose

Toch zit Martine nog met een minder aangenaam probleem. “Ik heb wel artrose in mijn lijf, geërfd van mijn mama, die alleen maar verergert door die pil”, vertelt ze. Maar daar weet de 66-jarige actrice wel raad mee. “Ik sport heel veel en geef er niet aan toe. Rust roest, zeggen ze. Mij krijgen ze dus niet zo snel klein”, besluit ze. Martine blijft er duidelijk voor gaan. “We leven nog. Ik leef graag en ik wil een gelukkig mens zijn. Ik wil nog levensvreugde uitstralen omdat ik het nog voel”, aldus de actrice, die momenteel te zien is in ‘De Verraders’ op VTM.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws