Linda Mertens hakt hartverscheurende knoop door na overlijden van dochtertje: "Het maakte me alleen maar zieker" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Linda Mertens hakt hartverscheurende knoop door na overlijden van dochtertje: "Het maakte me alleen maar zieker"

Linda Mertens hakt hartverscheurende knoop door na overlijden van dochtertje: "Het maakte me alleen maar zieker"

Afgelopen weekend maakte Linda Mertens haar langverwachte comeback naast Regi op het podium. Daarvoor verdween de Milk Inc.-zangeres zes jaar uit de spotlights na het overlijden ban haar dochtertje Lio. Daar praat ze nu voor eerst uitgebreid over in Nina.

In 2017 is Linda Mertens’ dochtertje Lio op 2,5-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een agressieve kanker. “De eerste jaren was ik in shock. Verdoofd. In freezemodus”, vertelt de zangeres daar nu voor het eerst over in Nina. “De tijd stond stil. Ik schakelde over op een overlevingsmodus. Deed alles op de automatische piloot. Ik heb zelfs overwogen om te vertrekken. Ik kon het niet meer aan, dat leven rondom mij. Er waren overal te veel prikkels, te veel pijnlijke herinneringen.”

Net om die reden is Linda ook niet in het huis blijven wonen waar ze met haar dochtertje heeft gewoond. "Ik heb het moeten verkopen omdat ik er ongelukkig was”, vervolgt ze. “Ik werd er alleen maar zieker en moest daar weg. Maar dat ging natuurlijk niet in een vingerknip. Ik kon het niet meteen verkopen, want Lio was daar opgegroeid. Het huis was ook een stukje van haar”, bedenkt de zangeres zich.

Juiste moment

“Om dan zomaar 'salut' te zeggen: dat ging niet. Ik heb dus gewacht op het juiste moment. Net zoals ik gewacht heb om deze stap te zetten. Om naar buiten te komen met mijn verhaal. En om opnieuw te starten”, aldus Linda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws