Leen Dendievel onderging abortus op haar 19de: "Het is een zwaar rouwproces" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Leen Dendievel onderging abortus op haar 19de: "Het is een zwaar rouwproces"

Leen Dendievel onderging abortus op haar 19de: "Het is een zwaar rouwproces"

Gisteren schoof Leen Dendievel (39) aan aan ‘De Tafel van Gert’ op Play4 om haar nieuwe boek ‘De zin van een kind’ voor te stellen, dat vanaf nu in de winkel ligt. Daarin getuigde de actrice en schrijfster voor het eerst openlijk over hoe ze op amper 19-jarige leeftijd een abortus moest verwerken.

Leen Dendievel weet al lange tijd dat ze geen mama wil worden. “Ik wil geen kinderen en heb er goed over nagedacht”, zegt de voormalige ‘Thuis’-actrice in ‘De Tafel van Gert’. In haar nieuwe boek ‘De zin van een kind’ schrijft ze onder meer over haar keuze om ‘kindervrij’ te blijven. Maar wat Leen tot nu toe nog nooit eerder vertelde, is dat ze een abortus onderging toen ze 19 was. “Voor die keuze sta je niet graag, er zijn alleen maar slechte opties”, bedenkt de schrijfster zich.

“Ofwel kies je voor jezelf, ofwel voor het kind.” En Leen koos dat eerste. “Ik stond voor mijn studies en heb gekozen voor mijn carrière, en mezelf”, vertelt ze openhartig. Het besef dat ze ondanks alle voorzorgen - een condoom en morning-afterpil - toch zwanger was geraakt, viel de actrice bijzonder zwaar. “Het was een rouwproces", klonk het. “Je voelt je schuldig, beschaamd, gefaald. Ik ben altijd een heel verantwoordelijk mieke geweest, en ineens ben je ‘een van die mensen’.” Het duurde jaren voor ze haar mama en broers over haar abortus vertelde. “Ik heb dat echt voor mezelf gehouden", aldus Leen.

Biologische klok

Maar wat als ze nu opnieuw zwanger zou raken? “Rationeel zou ik zeggen: nee, ik wil geen kinderen”, klinkt het bij de actrice. “Zou ik het kunnen? Ja. Heb ik een geweldige partner? Zeer zeker. Maar ik zeg nooit nooit.” Leen heeft naar eigen zeggen “echt zitten wachten op de biologische klok, maar ik heb dat nooit gevoeld. Ik wilde ook nooit zwanger zijn, zo’n zwangere buik is niets voor mij. Ik zie ook de zin van het moederschap niet in. Ik voed op de een of andere manier al heel veel kinderen op”, lacht ze ten slotte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws