Kürt Rogiers (52) deelt hartverscheurend nieuws: "2023 is niet mijn jaar geweest" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kürt Rogiers (52) deelt hartverscheurend nieuws: "2023 is niet mijn jaar geweest"

Kürt Rogiers (52) deelt hartverscheurend nieuws: "2023 is niet mijn jaar geweest"

Kürt Rogiers (52) steekt het niet onder stoelen of banken: “2023 is niet mijn jaar geweest.” Door de gezondheidsproblemen van zijn ouders sloeg de paniek het afgelopen jaar meermaals toe. In Primo vertelt de ‘Familie’-acteur nu openhartig over deze donkere bladzijde in z’n leven.

Zo kreeg Kürts moeder, die al enkele jaren met alzheimer leeft, vorig jaar ook te horen dat ze aan ALS lijdt. “Net toen we met die alzheimer hadden leren leven, kwam deze verschrikkelijke diagnose er nog eens bij”, zegt hij in Primo. “Ik bleef toen redelijk rustig omdat mama al vijf jaar regelmatig ten val kwam. 'Dat kan toch niet?' dacht ik. Omdat het bij mama al een tijd bezig was, kon dat bij haar geen ALS zijn, redeneerde ik.” Maar helaas kregen ze op 7 juni de bevestiging dat ze wel degelijk aan de spierziekte lijdt.

“We kregen ook te horen dat er een bloedonderzoek en beenmergpunctie gedaan moest worden om te weten te komen of het genetisch overdraagbaar was”, herinnert de acteur zich. De ziekte van zijn moeder bleek uiteindelijk niet genetisch, maar de schrik sloeg Kürt toch om het hart. “Niet alleen voor mezelf uiteraard, maar vooral voor mijn dochters”, vervolgt hij. “Wat als zij dat gen van mij geërfd hadden? Pas na vier maanden kwamen we te weten dat het geen genetische variant is. In die vier maanden was er een monster in mijn hoofd gekropen. Ik was er constant mee bezig.”

Verkeerde diagnose

En alsof dat nog niet genoeg miserie was, werd in dezelfde periode een verkeerde diagnose gesteld bij Kürts vader, die al vijftien jaar kanker heeft. “Ze hadden hem de gegevens van een andere patiënt doorgegeven. De specialist zei dat papa's PSA-waarden spectaculair gestegen waren”, weet de ‘Familie’-acteur te vertellen. “Mensen met prostaatkanker zullen wel weten dat dat slecht nieuws is. Hij sprak opnieuw van bestralingen. Dat was dus de tweede keer dat jaar dat we in de familie in een razende paniek geschoten waren”, klinkt het. “Maar goed, ieder huisje draagt zijn kruisje en iedereen verzekert me dat ik er uiteindelijk sterker zal uitkomen. Maar geloof me, het is heftig geweest”, aldus Kürt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws