Jani Kazaltzis openhartig over moeilijke band met z'n vader: "Dat zou hem en mij veel pijn hebben bespaard" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Jani Kazaltzis openhartig over moeilijke band met z'n vader: "Dat zou hem en mij veel pijn hebben bespaard"

Jani Kazaltzis openhartig over moeilijke band met z'n vader: "Dat zou hem en mij veel pijn hebben bespaard"

Na zijn coming-out ging Jani Kazaltzis’ relatie met zijn vader meteen de slechte kant op. Zijn papa verbrak zelfs alle contact en de presentator ging als 21-jarige al uit huis. Twee jaar lang heeft Jani niets van hem gehoord, tot zijn opa overleed. Daar praat de tv-maker nu openhartig over in de podcast ‘Peter Van de Veire & De Zandloper’.

Meer dan twee jaar heeft Jani niets van zijn vader gehoord nadat hij met een briefje liet weten dat hij op mannen valt. Pas wanneer zijn opa stierf, zocht Jani’s papa weer contact. “Maar ik ben uit respect voor papa niet naar de begrafenis van mijn eigen opa geweest. Het was mijn plek niet om daar te zijn”, vertelt de presentator, die Griekse roots heeft. Maar wanneer hij tien jaar na de dood van zijn opa het graf in Griekenland ging bezoeken op het aanraden van zijn vader, keerde het tij.

Op de heenweg naar het kerkhof, die 3 uur duurde, werd over koetjes en kalfjes gepraat. “Mijn vader was een echte man, een die niet uitkwam voor zijn gevoelens. Ik zag in alles dat hij van me hield, maar mij eens vastpakken, dat deed mijn vader niet”, vertelt Jani. “Maar toen ik terugkeerde naar de auto zag ik mijn papa met tranen in zijn ogen”, herinnert hij zich. Pas op de terugweg kwamen 3 uur lang alle emoties naar boven tijdens een emotioneel gesprek. “Papa begon uit zichzelf heel oprecht te zeggen dat hij vond dat hij geen goede vader is geweest en dat hij daar spijt van had”, aldus Jani.

"Ik had hem beter eens goed bij de kraag gepakt"

Jani Kazaltzis

“Het was superintens, we hadden ook gesprekken over mijn coming-out, hij legde me uit waarom hij zo had gereageerd en zei me dat hij zich gefaald voelde. Ik zag dat hij er enorm veel pijn van heeft gehad”, weet het Play4-gezicht nog goed. De hele rit naar huis was een rollercoaster aan emoties. “We hebben geweend, maar ook geroepen en dan weer gehuild en dan waren we plots weer kwaad. Maar het gesprek is me tot op de dag van vandaag nog steeds bijgebleven”, bedenkt Jani zich.

Als hij de tijd kon terugdraaien, had Jani het compleet anders aangepakt. “Ik zou mijn vader bij de kraag gepakt hebben, in de zetel hebben gezet en zeggen: ‘Luister motherf*cker, ik ben uw zoon en jij gaat naar mij luisteren. Ik kom hier wél nog binnen en als je niet wil dat ik hier nog in huis kom, dan ga jíj maar buiten’”, klinkt het bij de tv-maker. “Mijn papa had het volgens mij nodig dat ik op hem afstapte en hem ermee confronteerde, omdat hij niet wist hoe hij ermee moest omgaan. Dat zou mij en hem heel veel pijn bespaard hebben”, besluit Jani.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws