Jacky Lafon maakte het ondenkbare mee: "Heeft een serieuze stempel op mijn ziel gezet" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Jacky Lafon maakte het ondenkbare mee: "Heeft een serieuze stempel op mijn ziel gezet"

Jacky Lafon maakte het ondenkbare mee: "Heeft een serieuze stempel op mijn ziel gezet"

Jacky Lafon is altijd goedlachs, maar achter die brede glimlach gaat een groot verdriet schuil. De 76-jarige actrice en zangeres heeft al diepe watertjes doorzwommen, maar vooral één verschrikkelijke gebeurtenis uit het verleden heeft haar voor het leven getekend.

Naar aanleiding van ‘Godvergeten’, de docureeks over misbruik in de kerk, onthulde Jacky Lafon eerder deze week nog hoe ze als 12-jarig meisje misbruikt werd door een priester. Dat was een vreselijke periode voor de actrice. “Maar het is geen litteken gebleven”, zegt ze in TV-Familie. “Dat ik een jaar daarvoor seksueel misbruikt was door een nonkel, heeft wél een serieuze stempel op m'n ziel gezet”, onthult Jacky.

“Pas op, ik ben voor alle duidelijkheid niet verkracht. Maar die nonkel heeft dingen gedaan die totaal niet door de beugel kunnen”, vertrouwt het ex-‘Familie’-gezicht het weekblad toe. “Ik heb meermaals gezegd ermee te stoppen, maar mijn stem was nog niet krachtig genoeg.” Bovendien zei haar nonkel haar dat ze gestraft zou worden als ze er ook maar iets over zei tegen een ander. “Ik heb toen héél veel tranen gelaten.”

Sporen nagelaten

Dat misbruik heeft duidelijk een zware impact gehad op haar leven. “Ik was daar letterlijk ziek van”, bekent Jacky. En ook op seksueel vlak heeft dat sporen nagelaten. “Pas op mijn 21ste heb ik dan voor het eerst seks gehad, wat toch vrij laat is”, vertelt ze openhartig. “Door alles wat er toen gebeurd was, was ik veel preutser dan mijn leeftijdsgenoten. Er hing voor mij een enorme gêne rond alles wat met seks te maken had”, aldus de actrice. “Ik heb dat ondertussen allemaal een plaats kunnen geven, maar af en toe komt het nog terug. Ook die keer met die priester…”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws