Herman Brusselmans verbreekt belofte aan vriendin Lena: "Ik voel me gefaald" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Herman Brusselmans verbreekt belofte aan vriendin Lena: "Ik voel me gefaald"

Herman Brusselmans verbreekt belofte aan vriendin Lena: "Ik voel me gefaald"

Er is de laatste tijd al veel inkt over gevloeid, maar door de geboorte van zijn zoontje Roman besloot Herman Brusselmans (66) te stoppen met roken. De schrijver werd zelfs het gezicht van Stoptober, een campagne om sigaretten af te weren. Maar helaas heeft het niet mogen baten. Herman is intussen hervallen.

Hoewel hij zijn vriendin Lena nog zo beloofd had nooit meer een sigaret aan te raken, grijpt Herman Brusselmans na een maand pauze alweer naar zijn Marlboro Light. Daarover schrijft hij in zijn nieuwste boek ‘Ex-roker’, dat op 15 december in de rekken ligt. In zijn bundel columns voor Humo was nochtans enkel te lezen dat de schrijver niet meer rookte. “Dat klopte ook, maar ik ben met die columns op 31 oktober gestopt”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Het boek bevat echter ook een nog niet eerder verschenen nawoord en daarin beschrijf ik hoe ik op 1 november opnieuw een sigaret heb opgestoken. En ja, sindsdien rook ik weer.”

Af en toe, zo’n vijf sigaretten per dag. “Dat is natuurlijk veel meer dan geen, maar toch nog een groot verschil met de voorbije decennia. Ik kom van 35 sigaretten per dag”, denkt Herman erover. De schrijver geeft wel toe zich “gefaald” te voelen. “Het was mijn bedoeling om er definitief mee te stoppen. Ik had veel liever gezegd dat het me ook gelukt was.”

Futiliteit

En toch ligt hij er niet van wakker. “Of ik nu al of niet opnieuw rook, is tenslotte maar een futiliteit. Er zijn veel ergere dingen in deze wereld, waarin er veel misgaat”, besluit Herman. “Ik zoek er zelf niets achter, maar ik kan wel begrijpen dat er aan mijn rookverslaving aandacht wordt besteed. Dat was natuurlijk ook de bedoeling toen ik in oktober ambassadeur werd van die campagne. Door die media-aandacht wilden de organisatoren zoveel mogelijk mensen van het roken afhelpen. Ik ook. Maar voor mij is het anders uitgedraaid”, haalt de auteur zijn schouders op.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws