Herman Brusselmans onderneemt drastische stappen: "Had het mijn vriendin beloofd" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Herman Brusselmans onderneemt drastische stappen: "Had het mijn vriendin beloofd"

Herman Brusselmans onderneemt drastische stappen: "Had het mijn vriendin beloofd"

Eind februari is Herman Brusselmans op zijn 65ste voor de eerste keer papa geworden. Samen met z’n vriendin Lena kreeg hij een zoontje, Roman. Meteen na de geboorte maakte de schrijver de belofte om sigaretten vanaf nu links te lagen liggen. Daarom neemt hij nu zelfs drastische maatregelen voor.

Acht maanden geleden verwelkomde Herman Brusselmans zijn zoontje Roman, maar meteen stoppen met roken - na 55 jaar een verstokte roker te zijn - lukte hem niet. De auteur maakte er dan ook geen geheim van hoe zwaar het hem viel. Toch was hij vastberaden om door te zetten en zijn zoontje met een niet-rokende vader te laten opgroeien. “Want zo is het bij mij gegaan als kind. Na de geboorte van Roman in februari was ik al gestopt met binnenshuis te roken, waardoor ik met de helft ben verminderd. Maar ik had Lena beloofd om volledig te stoppen. Bij deze”, zei Herman onlangs in Het Nieuwsblad.

Intussen is het wel al twee maanden geleden dat hij voor het laatst een sigaret in zijn handen had. Herman werd zelfs een van de boegbeelden van ‘Stoptober’, de jaarlijkse campagne die mensen aanzet om sigaretten definitief af te zweren. Toch loopt het bij hem niet altijd van een leien dakje. In Humo geeft de schrijver toe dat hij de laatste tijd heel onrustig was en “de muren op liep” nu hij niet meer rookt.

Smokers Anonymous

Daarom besloot hij hulp te zoeken en zich aan te sluiten bij Smokers Anonymous bij te wonen, een organisatie die mensen begeleidt bij het stoppen met roken en diegenen met een nicotineverslaving steunt. Hopelijk maakt dat het voor Herman, die nog af en toe naar een sigaret verlangt, wat draaglijker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws