"Grote opluchting": Elke Clijsters (38) krijgt goed nieuws van dokters in strijd tegen huidkanker Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Grote opluchting": Elke Clijsters (38) krijgt goed nieuws van dokters in strijd tegen huidkanker

"Grote opluchting": Elke Clijsters (38) krijgt goed nieuws van dokters in strijd tegen huidkanker

Toen Elke Clijsters (38) anderhalve maand geleden een schoonheidsvlekje liet wegsnijden, werden helaas kwaadaardige cellen ontdekt. In Het Laatste Nieuws vertelt de ex-tennisster voor het eerst openhartig over haar huidkanker.

In 2009 verloren Elke en Kim Clijsters hun papa, ex-Rode Duivel Lei Clijsters, op 52-jarige leeftijd aan huidkanker. Sindsdien hield Elke de vlekjes op haar lichaam nauwlettend in de gaten. “Ik ben daar heel alert voor”, vertelt ze. “Toen ik op mijn wang een donkerblauw klein vlekje zag, had ik meteen door dat het er niet goed uitzag.” Elke ging dringend aankloppen bij een specialist, die besloot om het vlekje meteen weg te halen. Maar helaas werden ook slechte cellen gevonden.

“Het was natuurlijk niet fijn om dat te horen”, vervolgt de voormalige tennisster. Dat is intussen anderhalve maand geleden. “In het begin was ik erg geschrokken en bang. Maar intussen ben ik er rustig in geworden”, vertelt Elke openhartig. Want er is ook goed nieuws. “Ik ben er vroeg bij. Uit de eerste testen blijkt dat ik me geen zorgen moet maken”, haalt ze opgelucht adem. Volgens de dokters zijn er geen uitzaaiingen. Dat was een grote opluchting. Vorige week hebben ze nog meer weefsel rond het vlekje weggesneden.”

Genetisch

Toch is Elke er nog niet honderd procent gerust in. “Pas als we zeker zijn dat alles is weggesneden, zal ik gerust zijn”, klinkt het. Die resultaten krijgt ze pas volgende week te horen. “Het is wel spannend, omdat mijn papa aan huidkanker is gestorven. Of ik de ziekte kreeg omdat het genetisch zou zijn, is momenteel niet duidelijk.” Gelukkig heeft Elke intussen een groot net om haar op te vangen. “Ik heb er met mijn zus Kim over gebeld, maar omdat ze in Amerika woont, ging mijn mama mee naar het ziekenhuis. En ik kan altijd bij vriendinnen terecht”, aldus de ex-tennisster.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws