Filmregisseur Adil El Arbi mag waanzinnig nieuws bekendmaken: "Wat een eer, ik ben zo fier" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Filmregisseur Adil El Arbi mag waanzinnig nieuws bekendmaken: "Wat een eer, ik ben zo fier"

Filmregisseur Adil El Arbi mag waanzinnig nieuws bekendmaken: "Wat een eer, ik ben zo fier"

Adil El Erbi (35) is stevig in de prijzen gevallen. De Antwerpse filmregisseur, onder andere bekend van ‘Black’, ‘Patser’ en ‘Rebel’, werd namelijk bekroond met de Burgerschapsprijs 2023. Dat kondigde de Stichting P&V, die de prijs overhandigt, gisteren nog aan.

Adil El Arbi mag vandaag de Burgerschapsprijs in ontvangst nemen, die jaarlijks uitgereikt wordt aan personen die zich inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving. “Adil is gedreven door een verlangen om een wereld van open kansen te laten zien, ver van de clichés van sociale mobiliteit door sport of muziek. Cultuur is een mogelijke manier, maar daarvoor moet ze meer lijken op de maatschappij en inclusiever zijn. Daarom engageert hij zich naast zijn carrière al vele jaren voor de jeugd”, verklaart de Stichting haar keuze.

“We zien hem als een bruggenbouwer tussen verschillende culturen, generaties en groepen jongeren”, besluit voorzitter Jessy Siongers. Adil zelf reageerde: “Ik ben vooral tegen de mentaliteit die bestaat uit te zeggen dat ‘het toch nooit zal lukken, want...’ Waarom opgeven zonder het te proberen, of na een keer falen?” Zonder zijn partner in crime, Bilall Fallah (37), had Adil dit naar eigen zeggen ook nooit bereikt. “Wie had ooit gedacht dat twee jongens van Marokkaanse afkomst uit België ‘Bad Boys’ zouden regisseren? En toch is het ze gelukt. Je moet erin geloven en eraan werken”, denkt hij erover.

Rolmodel

Voor Adil is het “een hele eer” dat zijn werk zo wordt bekroond, zo klinkt het nog bij Radio2. “Ik ben bijzonder fier. Het is niet mijn bedoeling om een rolmodel te zijn (zoals Stichting P&V hem noemt, red.), maar ze bedoelen het in de zin van dat ik met mijn films altijd probeer om een zo breed mogelijk publiek te bereiken”, legt de regisseur uit. “Ik probeer ook altijd maatschappelijk relevante thema’s te behandelen. En ik geef ook kansen aan jongeren die anders misschien moeilijker kansen zouden krijgen om deel uit te maken van een film of serieproductie.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws