Familie van Sven Pichal heeft er genoeg van en zwijgt niet langer: "Zij zijn zieker dan Sven" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Familie van Sven Pichal heeft er genoeg van en zwijgt niet langer: "Zij zijn zieker dan Sven"

Familie van Sven Pichal heeft er genoeg van en zwijgt niet langer: "Zij zijn zieker dan Sven"

Al twee maanden zit Sven Pichal in de cel voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. De raadkamer besliste deze week bovendien om de ‘De Inspecteur’-presentator nog een maand langer vast te houden. Nu reageert ook zijn familie voor het eerst uitgebreid op

Het nieuws van Sven Pichals aanhouding kwam behoorlijk hard binnen. “De hemel viel op ons hoofd”, zegt zijn broer in Dag Allemaal. “Dat hij tot zoiets in staat was, was een enorme klap voor ons. We hadden dat werkelijk nooit gedacht. Onbegrip overheerst, meer dan boosheid. Ontgoocheling ook.” Maar wat er bij de familie nog steviger inhakt, is hoe de zaak in de media wordt gebracht.

“Ik word woedend als ik zie hoe mijn broer hét gezicht van deze zaak is geworden, omdat hij naam en faam heeft. De anderen komen er goedkoper vanaf, of lopen alweer vrij rond”, klinkt het verontwaardigd. “Net als bij Sanda Dia zijn hier meerdere daders, en toch lijkt het alsof er maar één van tel is: mijn broer. Terwijl anderen in dit dossier nochtans zwaardere feiten hebben gepleegd.”

Ziek

Net zoals Pichal onlangs belaagd werd in de gevangenis, kregen ook zijn broers het in het begin te verduren op sociale media hard. “Iedereen die de naam Pichal draagt, was toen aangeschoten wild”, vertelt zijn oudste broer. “Maar da’s nu al wat gekalmeerd.” Maar Svens gezin, zijn partner en twee pleegzonen, moeten nog steeds heftige commentaren slikken. “Velen kraamden onzin uit op sociale media”, bijt hij van zich af. “Ze reageren al nog voor er een uitspraak is van een rechter. Die mensen zijn zieker dan Sven”, denkt hij erover.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws