Ex-'Familie'-actrice Jits Van Belle laat weten hoe het gaat na ernstig ongeval: "Zo probeer ik blijvende schade te vermijden" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ex-'Familie'-actrice Jits Van Belle laat weten hoe het gaat na ernstig ongeval: "Zo probeer ik blijvende schade te vermijden"

Ex-'Familie'-actrice Jits Van Belle laat weten hoe het gaat na ernstig ongeval: "Zo probeer ik blijvende schade te vermijden"

Nog niet zo lang geleden belandde Jits Van Belle op spoed nadat ze - zonder helm - lelijk ten val kwam met haar fiets. Intussen staat de actrice, die we onder meer kennen als Robyn uit ‘Familie’, weer op de planken. Toch moet ze nog steeds opletten met wat ze doet.

Jits Van Belle, die momenteel ook schittert in ‘De buurtpolitie’, raakte tijdens de opnames betrokken bij een zwaar ongeluk. Een bestuurder zwaaide het portier van zijn auto open en raakte de actrice die net op dat moment voorbijfietste. Jits kwam met een harde klap op haar achterhoofd terecht. “Ik liep een zware hersenschudding op, een whiplash, een ­geklemd kaakgewricht én meerdere kneuzingen. Ik lag negen dagen in een donkere kamer, bij het minste begon mijn hoofd te tollen”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Tot op vandaag voelt de voormalige ‘Familie’-actrice de “naweeën van die whiplash” en volgt ze ­kinesitherapie. “Mijn kaakgewricht is nog niet in orde. Soms zit het klem, wat vervelend is als je een bepaalde mimiek wil tonen. Ach, het had nog erger kunnen zijn”, beseft ze. Toch kwam het ongeval nogal ongelegen. Twee weken later moest Jits namelijk weer op de planken staan met de komedie ‘Ernst & Vermaak’ van Het Prethuis. “Ik speel 62 avondvoorstellingen. Maar ik zorg goed voor mezelf”, stelt ze gerust.

Paniekaanval

Zo zweert ze alcohol en koffie al zeven weken af en mag ze voorlopig naar geen enkel scherm kijken. “Geregeld leg ik me een uur neer. De dokter raadde aan om twaalf weken voldoende te rusten naast de job. Dan is de kans groter dat ik geen blijvende schade heb”, legt Jits uit. Bovendien springt de actrice sinds kort weer op haar fiets. “Maar ik fiets nooit meer zonder helm”, besluit ze. “Onlangs was ik twee straten ver en kreeg ik bijna een paniekaanval omdat ik besefte dat ik mijn helm niet op had. Alles is verwerkt, al krijg ik soms tijdens het fietsen een flashback van dat ongeval. Dan zie ik mezelf vallen tegen het asfalt.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws