"Elke dag vecht ik nog tegen het gemis": Herbert Flack laat weten hoe het echt met hem gaat na verlies van echtgenote Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Elke dag vecht ik nog tegen het gemis": Herbert Flack laat weten hoe het echt met hem gaat na verlies van echtgenote

"Elke dag vecht ik nog tegen het gemis": Herbert Flack laat weten hoe het echt met hem gaat na verlies van echtgenote

Herbert Flack (74) kampte dit jaar niet alleen met fysieke klachten, ook de dood van zijn vrouw Fabienne blijft een grote impact op hem hebben. Naar aanleiding van de comeback van zijn iconische personage Pieter Van In in ‘Aspe’ vertelt de acteur openhartig over hoe het intussen met hem gaat.

Afgelopen zomer besloot Herbert Flack wat te rommelen in de opslagplaats van hem en zijn vrouw Fabienne, van wie hij drie jaar geleden plots afscheid moest nemen. Herberts echtgenote overleed op reis in Spanje na een ongelukkige val. “En nog elke dag vecht ik tegen het gemis”, vertelt de acteur openhartig in Het Laatste Nieuws. “Soms panikeer ik dat het ook met mij plots gedaan is, en denk ik na over hoe dat einde dan zou zijn. Maar ik merk dat ik stappen gezet heb de voorbije maanden. Ik heb terug een beetje force in mijn lijf, voel ik”, klinkt het optimistisch.

“Force die nodig was om die opslagplaats aan te pakken met zijn neven en nichten, en uit te komen bij dé beige leren vest van Van In”, aldus Herbert. Dat de acteur binnenkort de draad weer oppikt en opnieuw in de huid van zijn populaire ‘Aspe’-personage kruipt, is namelijk de verdienste van zijn vrouw. Fabienne heeft die vest al die tijd bewaard. “Ik had nochtans afscheid genomen van Van In bij die laatste opnames van ‘Aspe’ in 2014”, bekent Herbert. Na 10 seizoenen, 127 afleveringen en 2 theatervoorstellingen was het welletjes geweest. “Ik had er genoeg van. Je moet niks uitmelken, vind ik. Maar zijn zielsverwant besliste anders.”

"Ze zou trots zijn"

“Ze zou zo trots zijn, Fabienne”, beseft de ‘Aspe’-acteur. “Die meer dan tien jaar dat ik Van In was, heeft zij mee beleefd. Zij was mijn buffer, om wat rust te brengen in die hype. We bekeken ook alle afleveringen samen, zij was mijn backing”, klinkt het nostalgisch. “En ik voel dat ze mij vandaag opnieuw aanmoedigt, dat Fabienne opnieuw achter mij staat. Die rol van Van In is een deel van mijn persoonlijkheid, die zit in mijn ziel en ik voel hem weer door mijn bloed stromen. Een fijn gevoel”, aldus Herbert.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws