Elisabeth Lucie Baeten over ernstige gezondheidsproblemen: "Even voelde het alsof het niet goed zou komen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Elisabeth Lucie Baeten over ernstige gezondheidsproblemen: "Even voelde het alsof het niet goed zou komen"

Elisabeth Lucie Baeten over ernstige gezondheidsproblemen: "Even voelde het alsof het niet goed zou komen"

Elisabeth Lucie Baetens carrière heeft de laatste tijd hoge vlucht genomen. Privé daarentegen heeft ze een behoorlijk moeilijke periode achter de rug. De schrijfster en actrice kampte namelijk met serieuze gezondheidsproblemen, waarvoor ze al meermaals onder het mes moest.

Elisabeth Lucie Baeten wordt met de dag populairder, als schrijfster, scenarist, actrice of door haar online typetje ‘Katrien van Politiek PR’. Haar deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ - ze speelt vanavond haar derde aflevering - zal haar ongetwijfeld nog meer op de kaart zetten. Gelukkig kan Elisabeth tegenwoordig écht genieten van haar succes. Iets wat vorig jaar niet het geval was toen haar boek uitkwam en een bestseller werd.

“Objectief gezien wist ik dat dat heel leuk was, maar ik voelde het niet. Ik had toen wat medische issues”, vertelt de schrijfster in Het Nieuwsblad. “Ik ben vaak geopereerd geweest, en ik had heel veel pijn. Ik heb door artrose en chronische maag- en darmproblemen al wel wat pijn meegemaakt in mijn leven, maar dit was de overtreffende trap daarvan. De pijn was echt van een niveau dat ik dacht dat ik ging verdwijnen van de aarde. Heel heftig”, herinnert Elisabeth zich. Gelukkig gaat het intussen een pak beter. Een maand geleden werd de actrice genezen verklaard.

Verschrikkelijkste periode ooit

“Het zou dus voorbij moeten zijn. Gelukkig, want zes maanden lang beheerste het mijn leven”, haalt de ‘De Slimste Mens’-kandidate opgelucht adem. “Soms denk ik: ‘Hoe weird is mijn leven eigenlijk geweest’? Ik heb een baby gekregen in corona, dan is de carrière zo wat begonnen, daarna had ik een half jaar de verschrikkelijkste periode ooit en dan is er deze ontploffing (van populariteit, red.)”, zegt Elisabeth vol ongeloof. “Ik heb nog geen halve dag gehad om erbij stil te staan. Dat zou ik wel eens tof vinden. Een keer twee dagen gezond zijn, me goed voelen en geen werk hebben.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws