Celine Van Ouytsel heeft er genoeg van en dient klacht in: "Ik ben gedegouteerd, in shock zelfs" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Celine Van Ouytsel heeft er genoeg van en dient klacht in: "Ik ben gedegouteerd, in shock zelfs"

Celine Van Ouytsel heeft er genoeg van en dient klacht in: "Ik ben gedegouteerd, in shock zelfs"

Waar heel wat BV’s - Karen Damen en Cath Luyten bijvoorbeeld - de laatste tijd slachtoffer werden van internetfraudeurs, dook onlangs een nieuwe “trend” op. Steeds vaker circuleren neppe naaktfoto’s van bekende koppen op het internet. Ook Celine Van Ouytsel bleef niet gespaard.

Minstens 17 BV’s zijn al slachtoffer geworden van deepnudes, valse naaktfoto's gemaakt met behulp van artificiële intelligentie. Bij het merendeel van die beelden staat dan wel aangegeven dat ze bewerkt werden met AI, maar niet bij elke foto is het even gemakkelijk om te zeggen of ze echt of nep zijn.

Véronique De Kock was een van die slachtoffers. “Mensen gaan er echt van uit dat die echt zijn, en ik heb al tal van keren moeten uitleggen dat dat niet zo is”, beet de voormalige Miss België al van zich af in Het Laatste Nieuws. “Het is heel jammer dat mensen zich daarmee bezighouden.” Helaas moest ook goede vriendin Celine Van Ouytsel, die naast haar te zien is in ‘De Verraders’, er nu aan geloven.

Degoutant

“Op sociale media lees en zie je zoveel, maar dit is nog een graad erger”, klinkt het verontwaardigd in TV-Familie. “Ik was daardoor gedegouteerd. In shock zelfs.” Onze Miss België 2020 besloot dan ook meteen klacht in te dienen tegen de valse AI-naaktbeelden die van haar de ronde deden. “Maar iets concreets kan ik daar voorlopig niet over zeggen”, aldus Celine.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws