Broer van Sven Pichal reageert voor het eerst: "De hemel viel ons op het hoofd" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Broer van Sven Pichal reageert voor het eerst: "De hemel viel ons op het hoofd"

Broer van Sven Pichal reageert voor het eerst: "De hemel viel ons op het hoofd"

Eind augustus sloeg de bom in: Sven Pichal werd opgepakt voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Gisteren werd beslist dat de voormalige Radio2-presentator nog een maand langer in de cel moet blijven. Zijn oudste broer - verslagen net zoals de rest van de familie - reageert voor het eerst openlijk op dit nieuws.

Voor de familie van Sven Pichal kwam dit harde nieuws als de donderslag bij heldere hemel. “Het eerste dat we ervan hoorden, was het bericht dat hij zou vertrekken bij de VRT”, vertelt z’n broer in Dag Allemaal. “Kort nadien bleek hij in de gevangenis te zitten. De hemel viel op ons hoofd.” Het nieuws kwam bijzonder hard binnen: “Dat hij tot zoiets in staat was, was een enorme klap voor ons. We hadden dat werkelijk nooit gedacht. Onbegrip overheerst, meer dan boosheid. Ontgoocheling ook.” Volgens Pichals broer wees niets erop dat het zó fout kon lopen.

“We dachten dat hij op de goede weg was. Hij was druk bezig met z’n werk en daarom lieten we hem liever met rust. Veel zagen we elkaar niet”, vertelt hij. Maar wat bij de familie voor nog meer onbegrip zorgt, is de manier waarop de zaak in de media komt. “Ik word woedend als ik zie hoe mijn broer hét gezicht van deze zaak is geworden, omdat hij naam en faam heeft”, klinkt het verontwaardigd. “Net als bij Sanda Dia zijn hier meerdere daders, en toch lijkt het alsof er maar één van tel is: mijn broer. Terwijl anderen in dit dossier nochtans zwaardere feiten hebben gepleegd.”

Geen bezoek

Of de radiomaker volgens zijn broer op zijn plaats zit in de cel, daar durft hij geen uitspraken over te doen. “De zaak zelf ken ik ook maar uit de pers”, legt hij uit. “Wel is het spijtig dat mensen zoals hij niet beter worden opgevangen en behandeld.” Tot nu toe kreeg Pichal nog geen familiebezoek in de gevangenis. “Het is ook niet zo gemakkelijk om daar op bezoek te gaan. Voorlopig ziet hij alleen z’n advocaten. Later gaan we sowieso wel ’ns goed praten”, besluit hij. Hoe het verder met zijn broer gaat, kan hij dan ook niet vertellen. “Ik zit zelf ziek thuis en moet veel rusten”, aldus Svens broer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws