Bijzonder zwaar voor acteur Dominique Van Malder: "Zal een levenslange strijd blijven" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Bijzonder zwaar voor acteur Dominique Van Malder: "Zal een levenslange strijd blijven"

Bijzonder zwaar voor acteur Dominique Van Malder: "Zal een levenslange strijd blijven"

In ‘Patënt Dompi’ op Play4 konden we onlangs nog op de voet volgen hoe Dominique Van Malder een maagverkleining onderging. De acteur ging van 144 naar 81 kilo. Dat heeft een bijzonder positieve impact gehad op zijn leven. Toch blijft het moeilijk.

Momenteel schittert Dominique Van Malder in ‘De club’ op VRT 1. Maar de opnames van de fictiereeks dateren nog van vóór zijn gastric bypass. “Ik wist dat het vreemd zou zijn om na de operatie naar mijn vroegere ik te kijken. 'F*ck, zag ik er écht zo uit?', flitste door me heen”, vertelt de acteur in Het Laatste Nieuws. “Ik ben jarenlang een dikkerdje geweest: ik vind het soms moeilijk om te geloven dat dit niet meer zo is.”

Een jaar na zijn keuze is Dominique nog steeds meer dan tevreden met zijn keuze. Het heeft dan ook heel wat positieve gevolgen met zich meegebracht. “Sinds ik afgevallen ben, durf ik ook vaker mijn mening zeggen. Vroeger was ik een binnenfretter”, legt de acteur uit. “Ik sloot mezelf af als het me te veel werd en zocht mijn heil in vettig voedsel. Maar dat wil ik niet meer. Als ik honger heb, graai ik niet langer een curryworst mee uit de frituur. Iets wat ik vroeger wél deed”, besluit hij.

Levenslange strijd

Toch moet Dominique blijven opletten. “Mijn gewicht aanhouden blijft een levenslange strijd”, beseft hij. “Op mijn zwaarst woog ik 144 kilogram, nu schommelt mijn gewicht rond de 81. Het is heel gek om te beseffen dat de 'Dompi' die hier vandaag zit, de helft van wie hij was kwijtspeelde”, bedenkt de acteur zich. “Ik heb ooit eens uitgeteld hoeveel pakjes boter dat zijn. Ik weet het exacte getal niet meer, maar geloof mij: het waren er héél veel.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws