Actrice Charlotte De Bruyne heeft zware tijden gekend: "Gelukkig kon ik terugvallen op een goed vangnet" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Actrice Charlotte De Bruyne heeft zware tijden gekend: "Gelukkig kon ik terugvallen op een goed vangnet"

Actrice Charlotte De Bruyne heeft zware tijden gekend: "Gelukkig kon ik terugvallen op een goed vangnet"

Charlotte De Bruyne, vooral bekend door haar rol in het eerste seizoen van ‘De Twaalf’, schittert momenteel op het witte doek in de verfilming van ‘Het smelt’, het regiedebuut van Veerle Baetens. Net zoals haar personage Eva in de film heeft de actrice tijdens haar jeugd ook zware tijden gekend.

“Mijn ouders gaan wellicht wenen. Want hij zullen míj zien, en niet mijn personage”, zegt Charlotte De Bruyne in Dag Allemaal. “Het moet heel pittig zijn om je kind te zien met zulke donkere emoties.” Eva is met haar donkere gedachten en wraakgevoelens misschien wel een van de meest tragische personages uit de recente Vlaamse filmgeschiedenis. Hoewel veel van die heftige emoties de actrice vreemd zijn, herkent ze zichzelf toch in haar personage.

“Eva, - vooral de jonge Eva - voelt zich alleen en is bang om er niet bij te horen, ’n gevoel dat ik in mijn puberteit ook had”, onthult Charlotte. “Ik was bang op de speelplaats om vrienden te verliezen en zag nieuwe klasgenootjes vaak als een bedreiging. Waardoor ik waarschijnlijk tegenover sommige van hen hard ben geweest. En later voelde ik de kwetsbaarheid van verliefdheid, van vrouw te worden, van sexy te willen zijn. Mensen noemen de studententijd vaak de mooiste tijd van hun leven is, maar dat vind ik niet”, vertelt de actrice.

Vangnet

In tegenstelling tot Eva kon Charlotte gelukkig wel op de steun van haar omgeving rekenen. “Als puber heb ik me onzeker, eenzaam of te dik gevoeld. Maar zelfs als ik het allemaal niet meer wist, was er altijd iemand - vrienden of familie - die naar me luisterde”, bedenkt de ‘Het smelt’-actrice zich. “Eva daarentegen heeft niemand om mee te praten. Die totale eenzaamheid die ze ervaart... dat raakte mij enorm. Meer nog, ik voelde die eenzaamheid tijdens de opnamen zelf ook.”

Charlotte is namelijk nogal diep moeten gaan voor deze rol. “Normaal zet ik makkelijk dingen van mij af. Maar dat belastende gevoel van Eva, dat je hoofd niet stopt met denken... Ik had dat ook. Innerlijke rust had ik niet meer”, bekent ze.” Tijdens de opnamen kon ik amper slapen, alleen in het weekend kon ik enigszins herbronnen bij man en kind, dat was genieten”, aldus de actrice.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws