1 jaar na kankerdiagnose: Martine Jonckheere (67) heeft belangrijk nieuws over gezondheid Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

1 jaar na kankerdiagnose: Martine Jonckheere (67) heeft belangrijk nieuws over gezondheid

1 jaar na kankerdiagnose: Martine Jonckheere (67) heeft belangrijk nieuws over gezondheid

In Dag Allemaal blikt Martine Jonckheere terug op 2023, wat voor haar meer dan ooit een bewogen jaar was. De 67-jarige actrice voerde dit jaar namelijk voor de tweede keer een moedige strijd tegen borstkanker. In het weekblad laat ze nu ook weten hoe het intussen met haar gezondheidstoestand gesteld is.

Martine Jonckheere bewees dit jaar nog maar eens hoe veerkrachtig ze is. Vorig jaar werd vlak voor kerst opnieuw borstkanker bij haar ontdekt. Net zoals ze zeventien jaar geleden haar linkerborst liet amputeren, werd nu de rechterborst van de voormalige ‘Familie’-actrice weggesneden. Gelukkig is die operatie goed verlopen, waardoor ze geen chemo moest krijgen. Wel moest Martine nog vijf jaar hormoontherapie doorstaan.

“Ik voel steeds meer de bijwerkingen van de chemopilletjes die ik nog ruim vier jaar moet nemen”, vertelt de actrice nu in Dag Allemaal. “Maar ik voel me op dit moment echt goed”, stelt ze meteen gerust. Zo doorkruist Martine momenteel samen met onder meer Koen Crucke heel Vlaanderen met de theaterkomedie ‘Kerst met krukken’. “Ik had geen zenuwen voor de première, wat heb ik nog te verliezen? Ik voel me als een vis in het water”, glundert het voormalige ‘Familie’-gezicht meer dan ooit. “Het is vooral zalig om mensen te doen lachen.”

Levensgenieter

Bovendien is het mooi meegenomen om bovenop haar pensioen nog een extraatje te verdienen, om met haar echtgenoot Filip op reis te kunnen. “2024 ziet er nog niet erg druk uit. Ik ben gepensioneerd, en bepaal zelf mijn agenda”, zegt Martine. “Ik geniet nu ook echt van het leven. Ik heb opnamen gedaan voor een reeks voor Play4 en Streamz, een kleine maar mooie rol. Zo zullen mensen me eens anders zien dan in de hoedanigheid van 'soapactrice'. En of er nog iets anders uit de bus komt, zien we wel. Het mag, maar niets moet”, klinkt het tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws