Na de dood van Alexander Cosyns in 'Thuis': Acteur Erik Goossens verklapt de echte reden van exit Tv
Tv

Na de dood van Alexander Cosyns in 'Thuis': Acteur Erik Goossens verklapt de echte reden van exit

Na de dood van Alexander Cosyns in 'Thuis': Acteur Erik Goossens verklapt de echte reden van exit

De spanning is te snijden in 'Thuis'. Alweer heeft iemand het leven moeten laten en deze keer was het de beurt aan Alexander Cosyns. In een nieuw interview onthult acteur Erik Goossens waarom hij de reeks moest verlaten.

De kijkers van 'Thuis' ontdekten gisteren dat advocaat Alexander Cosyns koelbloedig vermoord was in zijn kantoor. Wie de dader is, is nog niet duidelijk. Dit betekent ook meteen het einde voor de carrière van Erik Goossens bij 'Thuis'. "Het had gerust nog wat langer mogen duren, omdat ik me zo goed amuseerde", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Maar anderzijds ben ik toch ook wel blij dat het niet zo is", bedenkt de acteur zich.

Acteren in een soapserie is zeer comfortabel en aangenaam, maar dat heeft volgens hem ook een verraderlijk kantje. "De job kan ook verlammend werken", geeft hij toe. "Ik zou me als vast castlid lekker in een fauteuil kunnen nestelen en de tijd laten passeren en voor ik het weet, zijn we vijf of tien jaar verder. Maar dat wil ik bewust niet", benadrukt hij. Erik zegt dat hij daarvoor te creatief is en geregeld moet kunnen afwisselen.

Afgesproken

Dat Cosyns al na een jaar uit 'Thuis' verdwijnt, was echter geen verrassing voor Erik. "Dat was bij mijn debuut ook zo afgesproken", verduidelijkt hij. Wél wist hij nog niet wat er ging gebeuren. "Dat ik zou sterven, vernam ik pas na een zestal maanden op de set", verklapt hij. "Ik wist wel dat ik zou verdwijnen, maar mijn eerste reactie was toch: 'Oei, deed ik het dan toch niet goed?'", klinkt het. De scenaristen stelden hem toen direct gerust. "Zij vonden deze plot beter voor de spanning en andere verhaallijnen. De dood van Alexander zet immers veel in gang. Ik kan deze exit dus wel plaatsen", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws