Erik Goossens zwijgt niet langer na plotse exit uit 'Thuis': "Blij dat dit hoofdstuk afgerond is" Tv
Tv

Erik Goossens zwijgt niet langer na plotse exit uit 'Thuis': "Blij dat dit hoofdstuk afgerond is"

Erik Goossens zwijgt niet langer na plotse exit uit 'Thuis': "Blij dat dit hoofdstuk afgerond is"

Tot grote verbazing van de kijkers is de rol van Alexander Cosyns al uitgespeeld in 'Thuis'. Zo werd hij vorige week vrijdag dood teruggevonden in zijn kantoor. In TV Familie vertelt acteur Erik Goossens nu meer over zijn plotse exit uit de populaire soap.

Vorig jaar maakte Alexander Cosyns zijn intrede in 'Thuis'. Acteur Erik Goossens wist toen al dat hij een tijdelijke rol zou spelen in de soap en na een jaar zou verdwijnen uit de reeks. "Dat was zo afgesproken", vertelt Erik Goossens deze week in TV Familie. "Alleen wist ik toen nog niet hoe ik uit 'Thuis' zou verdwijnen", vervolgt hij.

Dat hij zou sterven, vernam hij pas na zes maanden op de set. "De scenaristen legden me uit dat ze deze plot beter vonden voor de spanning en de andere verhaallijnen", aldus Goossens. Maar hoe denkt hij zelf over zijn vertrek?

Te creatief

"Het had gerust langer mogen duren, ja. Omdat ik me zo goed amuseerde. Maar anderzijds ben ik toch ook blij", geeft hij toe in het weekblad. "Acteren in een serie als 'Thuis' is zeer comfortabel, maar heeft daardoor ook een verraderlijk kantje", gaat hij verder. Volgens hem kan die job namelijk verlammend werken.

"Ik zou me als vast castlid lekker in een fauteuil kunnen nestelen en de tijd laten passeren en voor ik het weet, zijn we vijf of tien jaar verder. Maar dat wil ik bewust niet. Daarvoor ben ik te creatief", legt hij uit. "Ik moet kunnen afwisselen en initiatieven nemen. Bovendien blijft zo'n rol dan lang aan je kleven. Ik heb indertijd maar een paar jaren in 'Familie' geacteerd en dertig jaar later wordt er nog altijd naar gerefereerd. Wat moet dat dan zijn als je zo'n rol vijf of tien jaar speelt? Nee, ik ben blij dat dit hoofdstuk is afgerond", besluit de acteur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws