Enkele maanden na zijn kankerdiagnose: Björn Soenens heeft groot nieuws te melden Tv
Tv

Enkele maanden na zijn kankerdiagnose: Björn Soenens heeft groot nieuws te melden

Enkele maanden na zijn kankerdiagnose: Björn Soenens heeft groot nieuws te melden

Björn Soenens had enkele maanden geleden ontzettend droevig nieuws te melden. Er was namelijk longkanker vastgesteld. Intussen gaat het gelukkig weer beter met hem.

"Hoe akelig een kankerverdict ook is, ik heb me nooit minder eenzaam gevoeld dan in de voorbije weken. De ergste vorm van eenzaamheid is wantrouwen. De voorbije periode bulkte paradoxaal genoeg van het vertrouwen: vertrouwen in de goede afloop, vertrouwen in de medemens, vertrouwen in de geneeskunde, maar het parcours was hobbelig", vertelt Soenens in zijn column op Radio 2.

De VRT-correspondent voor de Verenigde Staten heeft heel goed nieuws. "Hier neem ik ook afscheid van mijn kankerkroniek. Volgende week vlieg ik terug naar Amerika, naar mijn woonplaats in New York. Het is tijd. Terug naar het vroegere leven met de nodige angst en hoop. Weer leren leven en hopen dat alles wel goed komt. In de schaduw van de loerende dood bestaat meer eerlijkheid", klinkt het.

11 juni

Soenens zal dus weer in het Journaal te zien zijn. Hij neemt zijn werk gewoon weer op. "Vanaf 11 juni, vertel ik u weer over het reilen en zeilen in Amerika. Kanker is een deel van mij geweest en zal het voor altijd blijven. Maar nu ga ik er wel over zwijgen en dit even allemaal verwerken. Zorg intussen zeer goed voor mekaar, zolang het kan."

6 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws