VRT trekt hier onverwacht de stekker uit: "Die programma’s zijn te duur geworden" TV en Radio
TV en Radio

VRT trekt hier onverwacht de stekker uit: "Die programma’s zijn te duur geworden"

VRT trekt hier onverwacht de stekker uit: "Die programma’s zijn te duur geworden"

De besparingen bij de openbare omroep hebben opnieuw een hoogtepunt bereikt. Tot iedereens grote verbazing heeft VRT de thematische sportjaaroverzichten onverwacht geschrapt, een drastische beslissing.

Algemene sportoverzichten maakt de openbare omroep al lange tijd niet meer. Onder meer door de versnipperde uitzendrechten, die verdeeld zijn over verschillende partijen en zenders, bleef er niet genoeg beeldmateriaal over. Maar nu zullen de kijkers het de komende kerstvakantie voor het eerst ook zonder de thematische jaaroverzichten van Sporza moeten doen.

Geen jaarlijkse overzichten meer van het wielerjaar of van de Olympische Spelen bijvoorbeeld. Dergelijke uitzendingen zijn namelijk een te grote investering geworden. “Die programma's kosten veel tijd, en dus geld, voor een uur televisie. Dat gaan we niet meer doen”, besluit VRT-woordvoerder Barbara Callier in Gazet van Antwerpen. “Bovendien planden we die overzichten doorgaans op zondagavond in de kerstvakantie, in het slot van ‘Sportweekend’. Dit jaar gaat het dan om 24 en 31 december, en dat zijn atypische tv-avonden. Dat speelde ook mee”, legt ze verder uit.

Ontslagen

Dat de VRT de komende jaren nog serieus zal moeten besparen, is geen groot geheim. Het besparingsplan is trouwens al even aan de gang. In december 2022 volgde bijvoorbeeld nog een ontslagronde waarbij een vijftigtal medewerkers moesten vertrekken, onder wie Saartje Vandendriessche, Geena Lisa en Tomas De Soete.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws