'Thuis'-nieuwkomer Klaas Duyck zag tv-debuut in grote serie aan z’n neus voorbijgaan: "Mijn scènes hebben nooit het scherm gehaald" TV en Radio
TV en Radio

'Thuis'-nieuwkomer Klaas Duyck zag tv-debuut in grote serie aan z’n neus voorbijgaan: "Mijn scènes hebben nooit het scherm gehaald"

'Thuis'-nieuwkomer Klaas Duyck zag tv-debuut in grote serie aan z’n neus voorbijgaan: "Mijn scènes hebben nooit het scherm gehaald"

Onlangs dook Klaas Duyck (29) op in ‘Thuis’ als brandweerman Cédric, die bij Silke (Ivana Noa) in bed belandde. Zo maakte de acteur meteen ook zijn tv-debuut. Al was dat eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren.

Klaas Duyck combineert zijn acteerwerk met een job in de IT-sector, die hij de voorbije twee jaar zelfs op Tenerife uitoefende. “Door corona was ik mijn job hier kwijtgeraakt, plus: ik ben een fervente surfer. Tenerife leek me dan ook een mooi avontuur”, vertelt het nieuwe ‘Thuis’-gezicht in Primo. Maar omdat hij zijn grote droom om acteur te worden niet wilde opbergen, besloot Klaas terug naar Vlaanderen te verhuizen.

Tot nu toe wist de beginnende acteur nog geen grote rollen te strikken. Hij stond af en toe op de set van een kortfilm en had al draaidagen voor enkele kleine bijdrages in tv-series. “Maar dit is mijn eerste échtre rol”, zegt hij. “Ik stond ook al eens op de set van de VRT 1-serie ‘Onder Vuur’”, onthult de acteur. Maar helaas zijn zijn scènes nooit op antenne gekomen. “Ik had toen pech, want bij de montage viel mijn scène weg zodat ik uiteindelijk niet in beeld kwam…”, haalt hij zijn schouders op.

Brandweerman Cédric

Gelukkig heeft Klaas nu zijn weg naar ‘Thuis’ gevonden en komt zijn grote droom alsnog uit. “Cédric leert Silke en co. kennen in het uitgaansleven”, vertelt de nieuwkomer over z’n rol in Het Nieuwsblad. “Hij is fietskoerier, maar die job is ondergeschikt aan wat hij echt wil in het leven: gelukkig zijn en plezier maken. Dat is voor hem belangrijker dan geld. In zijn vrije tijd is hij vrijwillig brandweerman, omdat hij zich ook wil engageren voor de maatschappij.” Wij zijn alvast benieuwd wat zijn personage te wachten staat!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws