'Thuis'-makers reageren voor het eerst op massale kritiek: "Wij houden daar wél rekening mee" TV en Radio
TV en Radio

'Thuis'-makers reageren voor het eerst op massale kritiek: "Wij houden daar wél rekening mee"

'Thuis'-makers reageren voor het eerst op massale kritiek: "Wij houden daar wél rekening mee"

Vorig weekend deelde Jan De Meulemeester een bericht op X, voorheen Twitter, waarin hij zei dat er in maar liefst zeven scènes alcohol werd gedronken in 'Thuis'. Dat leverde de makers ook heel wat commentaar op van de experts van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Nu hebben de makers daar voor het eerst op gereageerd.

"Alcohol wordt op een realistische manier gebruikt", reageert ‘Thuis’-woordvoerder Hans Roggen bij HLN.be. "In de serie zie je hetzelfde gebeuren als in de wereld rondom ons. Wij zijn een herkenbare reeks, die al dertig jaar mee-evolueert met de realiteit. Er wordt effectief minder alcohol gedronken dan vroeger en de onderzoeken die gedaan worden komen steeds tot diezelfde conclusie", aldus Roggen.

Volgens Roggen gaan de makers dan ook goed om met het alcoholgebruik en waarschuwen ze ook voor de gevaren ervan. "We vertellen verhalen over alcoholproblematiek en alcoholmisbruik. En wanneer men alcohol op het scherm ziet, zit daar een alcoholvrij drankje in. Want hoewel Eddy een pintje drink in ‘Thuis’, drinkt de acteur op dat moment alcoholvrij bier", zegt de woordvoerder.

Contact met VAD

Hans Roggen zegt ook dat de makers vaak contact hebben met het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). "Zij zijn voor ons een hulp in research over hoe verslavende middelen in de realiteit zich voordoen. En wij maken daar fictieverhalen mee", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws