'Safety First' bestaat 10 jaar: maker onthult of er nog een vervolg komt TV en Radio
TV en Radio

'Safety First' bestaat 10 jaar: maker onthult of er nog een vervolg komt

'Safety First' bestaat 10 jaar: maker onthult of er nog een vervolg komt

Tien jaar geleden is het al dat ‘Safety First’ voor het eerst op ons scherm kwam. De komische reeks, die later zelfs een film kreeg, was een overweldigend succes. Maar komen Vlaanderens vier favoriete bewakingsagenten voor dit bijzondere jubileum nog eens samen? Daar schept Tim Van Aelst, het brein achter de serie, nu duidelijkheid over.

Je leest het goed: het is al tien jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakten Luc Turlinckx (Ben Segers), ‘Smos’ (Matteo Simoni), Ingrid (Ruth Beeckmans) en Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke) in ‘Safety First’. “Ik kan amper geloven dat het al zo lang geleden is”, reageert zegt Tim Van Aelst in TV-Familie. “Ik herinner me goed hoe slecht die eerste kostuums waren”, lacht hij. “De reeks is ook erg snel tot stand gekomen. Ik wilde al een hele tijd iets met Matteo doen. Ik had hem eerder op de planken gezien in het theater en wilde echt met hem werken.”

“En plots kwam ik op het idee van die bewakingsfirma”, herinnert Tim zich. “Op een feestje bij VTM deed de security nogal punctueel vervelend. De volgende ochtend was ‘Safety First’ geboren.” De vier acteurs pasten volgens de maker “ook wonderwel samen”. Meteen werd de reeks een schot in de roos. “De slogan 'Discipline, dedication and friendship... Maar zeker safety first', was een rage”, weet Tim nog goed. Voor Matteo Simoni en Ruth Beeckmans betekende de serie zelfs hun grote doorbraak. Het enorme succes werd uiteindelijk zelfs beklonken met een film.

Vervolg?

Maar ondanks dit ongeziene succes moeten de fans hun hoop op nieuwe afleveringen helaas opbergen. Van Aelst ziet namelijk geen vervolg meer voor ‘Safety First’. “Die kans wordt alsmaar kleiner”, zegt hij. Intussen is Shelter, het productiehuis achter de komische reeks, ook gestopt. “Maar zeg nooit nooit. Ik zie het vooral als een prachtige herinnering. En er zijn op de set heel mooie vriendschappen ontstaan. Die koester ik nog altijd”, aldus de maker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws