Nederlands fenomeen Soundos El Ahmadi windt er geen doekjes om en geeft ongezouten mening over 'De Slimste Mens' TV en Radio
TV en Radio

Nederlands fenomeen Soundos El Ahmadi windt er geen doekjes om en geeft ongezouten mening over 'De Slimste Mens'

Nederlands fenomeen Soundos El Ahmadi windt er geen doekjes om en geeft ongezouten mening over 'De Slimste Mens'

Haar eerste aflevering heeft ze in ieder geval al overleefd. Of ze ook kan doorstoten naar een derde deelname, dat komen we straks te weten. Eén ding is zeker: Soundos El Ahmadi heeft het naar haar zin in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De Nederlandse versie van de quiz daarentegen vond ze maar niets.

In Nederland nam Soundos eerder al deel aan ‘De Slimste Mens’. Maar volgens haar gaat de quiz er bij onze noorderburen anders en “vooral saaier” aan toe. “Het spel staat daar centraler, terwijl de Vlaamse versie vooral wil entertainen. Daarom zijn jullie ook veel grappiger”, denkt de presentatrice erover in Het Laatste Nieuws. Waar ze dus niet bepaald te spreken is over de Nederlandse versie van de quiz, prijst ze de onze de hemel in. “Met 160 man in de studio heerst er sowieso een compleet andere dynamiek, die ik trouwens geweldig vind.”

Dankzij filmpjes op YouTube werd Soundos de afgelopen jaren trouwens meer en meer fan van de Vlaamse versie. “Ik had mijn manager daarom gevraagd om eens te polsen of ik mee kon doen”, onthult ze. “Maar toen gebeurde er iets bijzonders in het universum. Nog voor hij die mail kon sturen, kreeg ik van de redactie het bericht dat Erik me uitnodigde. Hoe mooi is dat?” Dat de Nederlandse zich thuis voelt, werd meteen duidelijk. Soundos maakte bovendien een verpletterende indruk.

Het Beloofde Land

“Ik vergeet soms hoe hard en direct wij in Nederland kunnen zijn”, vervolgt de presentatrice. “En cynischer, want daar (in Nederland, red.) zegt het publiek al snel: ‘We gaan niet meteen met je lachen, bewijs eerst maar eens wat je allemaal kan.’ In Vlaanderen gaat het makkelijker. Ik heb het gevoel dat men hier mijn grote mond wel leuk vindt”, bedenkt Soundos zich. “België is voor mij de 2.0-versie van Nederland. Het ‘Beloofde Land’, want het voelt hier echt aan als een veilig, warm bad. Dat is net wat een comedian, zoals ik, nodig heeft”, besluit ze. “Want dan durf je meer en ben je vanzelf grappiger. Ja, ik voel me thuis in België.”

De slimste mens worden is ten slotte niet haar ambitie. “Maar misschien kan het wel een springplank worden om Vlaanderen te veroveren. Dat zou ik wel leuk vinden en in mijn schuif ligt genoeg materiaal om eens wat uit te proberen op de Vlaamse podia”, droomt Soundos luidop. “De slimste hoef ik niet te worden, maar ik zou wel graag de grappigste mens worden”, knipoogt de Nederlandse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws