Jef De Smedt onthult groot geheim achter de schermen bij 'Familie': "Stond stomdronken op de set" TV en Radio
TV en Radio

Jef De Smedt onthult groot geheim achter de schermen bij 'Familie': "Stond stomdronken op de set"

Jef De Smedt onthult groot geheim achter de schermen bij 'Familie': "Stond stomdronken op de set"

Jef De Smedt staat al sinds het prille begin van ‘Familie’ op de set als Jan Van den Bossche. En in die 32 jaar heeft de acteur daar al het een en ander meegemaakt. In TV-Familie doet hij nu een opmerkelijke anekdote over zijn tv-zus Jacky Lafon (Rita Van den Bossche) uit de doeken.

Een café zonder bier is uit den boze, en toch is dat in de Jan & Alleman het geval. “Nog een geheimpje van op de set: wanneer we in beeld van een flesje bier drinken, zit er water in. Een borrel, da's ook water. Champagne is Appletiser en witte wijn is appelsap”, onthult Jef De Smedt in TV-Familie. Maar dat is ooit anders geweest.

“Ik heb het nog meegemaakt dat ik 's morgens om 9 uur op mijn nuchtere maag een Duvel moest drinken. Duvel was een sponsor van 'Familie' en dat speciaalbier kun je moeilijk namaken”, herinnert de ‘Familie’-acteur zich. “Ik herinner me ook dat Jacky Lafon als Rita een fles bubbels moest ontkurken en dan direct van die champagne drinken.” Maar als je weet dat een scène meestal verschillende keren opnieuw opgenomen moet worden…

Zatte Rita

“In het script stond dat Rita 'licht dronken' moest zijn. Maar de regisseur zei tegen Jacky dat ze iets minder Zatte Rita mocht zijn, dat ze iets té sprankelend was”, lacht Jef guitig. “Ja, ons Jacky was dus écht dronken. Ocharme!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws