Erik Van Looy blaast oud, populair Vlaams tv-programma nieuw leven in bij onze noorderburen: "Doorbraak in Nederland" TV en Radio
TV en Radio

Erik Van Looy blaast oud, populair Vlaams tv-programma nieuw leven in bij onze noorderburen: "Doorbraak in Nederland"

Erik Van Looy blaast oud, populair Vlaams tv-programma nieuw leven in bij onze noorderburen: "Doorbraak in Nederland"

Dat Erik Van Looy ook in Nederland een geliefd schermgezicht is, is al een tijdje duidelijk. Zo nam de presentator nog deel aan het recentste seizoen van de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’. Maar nu krijgt de quizmaster zijn eigen programma bij onze noorderburen. En dat zorgt bij de Vlaamse kijkers voor een streepje nostalgie.

Erik Van Looy maakt volgend jaar zijn debuut als presentator in Nederland. Op televisiezender RTL blaast hij in 2024 de populaire Vlaamse quiz ‘De Pappenheimers’ nieuw leven in. Dat weet Het Laatste Nieuws. De quiz was bij onze noorderburen nog nooit te zien, maar was maar liefst dertien jaar lang een begrip in Vlaanderen, op zondagavond op Eén. Erik stond ooit al aan het roer van de Vlaamse quiz toen quizmaster Tom Lenaerts een jaartje verstek gaf om voorrang te geven aan een fictieproject.

Naast ‘De Pappenheimers’ zal Erik bovendien vaker opduiken op Nederlands grootste commerciële omroep, als gast in talkshows of als panellid in succesformats als ‘Beste kijkers’ bijvoorbeeld. Dankzij zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ heeft de presentator zich naar eigen zeggen binnengewerkt bij RTL. “Tijdens de opnames had ik een netvliesloslating, maar ik bleef toch doorgaan met een ooglapje, vertelde hij eerder. Mijn oogarts raadde dat af, maar ik zei: ‘Laat me zo maar gaan. Met een beetje chance zorgt het voor mijn doorbraak in Nederland’”, zei Erik daarover in Het Laatste Nieuws. En kijk nu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws