Dany Verstraeten niet gediend met wat hij te horen krijgt bij VTM: "Werd er niet bepaald vrolijk van" TV en Radio
TV en Radio

Dany Verstraeten niet gediend met wat hij te horen krijgt bij VTM: "Werd er niet bepaald vrolijk van"

Dany Verstraeten niet gediend met wat hij te horen krijgt bij VTM: "Werd er niet bepaald vrolijk van"

Dany Verstraeten wuifde het ‘VTM Nieuws’ deze week vaarwel. 35 jaar lang stond het nieuwsanker er met plezier op de nieuwsdienst. Maar er was toch één iets dat hem niet zinde.

Vroeger heerste er een grote concurrentiestrijd tussen nieuwsdiensten van de VRT en VTM. Dat herinnert Dany Verstraeten zich nog alsof het gisteren was. “Nu, zelf heb ik aan dat oorlogje nooit meegedaan. Ik heb VTM altijd verdedigd, maar zonder met modder te gooien naar mensen die ik apprecieerde”, zegt de nieuwslezer in Het Laatste Nieuws. “Ik ben Martine Tanghe, Ivan De Vadder en al die anderen die ik al jaren kende altijd even goed blijven vinden.”

Gelukkig zijn die stormen intussen gaan liggen. “VRT en VTM hebben veel van elkaar geleerd, onze journaals zijn alsmaar meer naar elkaar toe gegroeid en nu heeft de kijker gewoon de keuze tussen twee uitstekende nieuwsuitzendingen. Al is die van ons natuurlijk nog altijd de beste”, lacht Dany. En toch gaat het ‘VRT NWS Journaal’ steeds met de meeste kijkers lopen.

Loslaten

En dat is toch altijd blijven steken bij Dany, die het nog andersom heeft meegemaakt. “Steken is veel gezegd, maar als de studiedienst van VTM ons trots komt vertellen dat wij bij het jonge publiek marktleider zijn, dan word ik daar toch niet echt vrolijk van”, biecht het nieuwsanker op. “Ik ben nog van de oude stempel: ik wil dat wij op één staan. Ik blijf mij dat ook aantrekken. ‘Het Nieuws' is mijn baby en dat zal nooit veranderen”, denkt hij erover.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws