Bijna een jaar na haar plotse ontslag: Geena Lisa doet lelijk boekje open over VRT TV en Radio
TV en Radio

Bijna een jaar na haar plotse ontslag: Geena Lisa doet lelijk boekje open over VRT

Bijna een jaar na haar plotse ontslag: Geena Lisa doet lelijk boekje open over VRT

Het is al bijna een jaar geleden dat Geena Lisa (51) moest vertrekken bij de VRT. De presentatrice werd als een van de vele slachtoffers van de besparingen bij de openbare omroep aan de deur gezet. Daar blikt het voormalige schermgezicht nu eerlijk op terug.

Na 22 jaar trouwe dienst werd Geena Lisa - samen met onder meer Saartje Vandendriessche, Tomas De Soete en Annick Ruyts - eind vorig jaar ontslagen bij VRT. “Mijn ontslag werd uiteindelijk een positief verhaal”, blikt de voormalige presentatrice nu opvallend positief terug in Het Laatste Nieuws. “Ik kan nu volop mijn vleugels uitslaan en me 100% focussen op mijn job als coach, zangeres, actrice, auteur…” legt ze uit. “Weet je, het probleem is nooit het grootste probleem. Het probleem is vaak hoe je met het probleem omgaat. Ik probeer dat op een zo’n positief mogelijke manier te doen.”

Geena draagt de openbare omroep naar eigen zeggen dus nog steeds een warm hart toe. Maar dat wil niet zeggen dat ze het niet moeilijk had met de manier waarop ze aan de deur werd gezet. Amper een kwartier duurde haar exitgesprek, waarna de presentatrice onmiddellijk mocht beschikken. “Ik heb er alle begrip voor dat er geen budget meer was voor mijn rol als interne coach. Ik was een te dure post geworden, maar de manier waarop ze mij ontslagen hebben was niet correct”, vindt Geena.

"Vanaf je veertigste tel je niet meer mee"

Geena Lisa

“Het afscheid was zeer kil en te weinig menselijk, ik voelde geen erkenning of waardering”, vertelt het voormalige VRT-gezicht openhartig. Bovendien betreurt ze hoe vrouwen boven de veertig in de media wel vaker aan de kant geschoven worden. Ook daarom schoolde Geena zich destijds om tot loopbaan- en lifecoach. “Ik wist dat het vroeg of laat zou stoppen. Een atleet of voetballer weet ook dat hij op zijn zestigste niet meer meetelt. Dan is het een kwestie van je te heroriënteren. Vrouwen boven de vijftig zijn niet afgeschreven hé”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws