Prachtig gebaar van Charles: koning breekt met regels en doet iets heel bijzonders voor prins George Royalty
Royalty

Prachtig gebaar van Charles: koning breekt met regels en doet iets heel bijzonders voor prins George

Prachtig gebaar van Charles: koning breekt met regels en doet iets heel bijzonders voor prins George

Afgelopen zaterdag was er tijdens de kroning van koning Charles ook een belangrijke rol weggelegd voor prins George (9), het oudste zoontje van prinses Catherine en prins William. Als 'page' mocht hij zijn grootvader assisteren tijdens de ceremonie. Maar de kleine prins had wel één voorwaarde.

Normaal gezien dragen pages altijd een bepaald kostuum, namelijk een korte, zwarte broek met witte broekkousen eronder. Maar de kleine prins George zag het blijkbaar niet zitten om die korte broek met lange kousen te dragen. "Hij was bang dat hij gepest zou worden op school", aldus enkele medewerkers van het paleis.

Prins George zou daarom aan zijn grootvader gevraagd hebben om de regels aan te passen. En dat deed hij ook. Charles had er namelijk niets op tegen dat de kleine prins een aangepaste versie zou dragen.

Nieuwe outfit

Zo kregen alle pages een nieuwe outfit, met een lange zwarte broek en zonder lange strakke kousen. Bovendien brak Charles al eens met de regels. Pages mogen normaal gezien namelijk geen kinderen zijn uit de koninklijke familie, maar alleen kinderen uit andere adelijke kringen.

Prins George. Bron: Photonews
Prins George. Bron: Photonews

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws