Net na de kroning: prins William en koningin Camilla maken zich grote zorgen over koning Charles Royalty
Royalty

Net na de kroning: prins William en koningin Camilla maken zich grote zorgen over koning Charles

Net na de kroning: prins William en koningin Camilla maken zich grote zorgen over koning Charles

Sinds het overlijden van koningin Elizabeth in september vorig jaar is Charles de nieuwe vorst van het Verenigd Koninkrijk. Vorige week zaterdag werd hij ook eindelijk gekroond, maar nu uiten zijn zoon William en zijn vrouw Camilla hun ongerustheid.

Koning Charles is intussen al zeventig jaar, maar dat betekent niet dat hij het rustiger aan zal kunnen doen. Zeker niet nu hij de nieuwe koning is. Zelf is hij ook een heel ambitieuze man en klopt hij dagelijks lange uren. In een documentaire voor zijn zeventigste verjaardag laat Camilla ook weten dat ze zich zorgen maakt over zijn drukke schema. "Ik zou hem zo graag vertellen dat hij het rustiger aan moet doen, maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren", aldus zijn echtgenote.

Ook prins William deelt dezelfde mening als Camilla. "Ik zou graag hebben dat hij meer tijd met de kinderen doorbrengt", geeft hij eerlijk toe. "Nu hij de zeventig heeft bereikt, is het een perfecte tijd om de banden wat aan te halen, want zoals in de meeste families wil je dat je ouders lang bij je blijven en zorg je ervoor dat hun gezondheid oké is", vertelt de prins. Toch maakt WIlliiam zich geen zorgen over de gezondheid van zijn vader. "Hij is de fitste man die ik ken, maar ik wil tegelijk dat hij fit blijft tot zijn 95ste", zegt hij.

Vroeger

William zou dus graag hebben dat Charles meer tijd maakt voor zijn kinderen en kleinkinderen. Toch herinnert de prins zich dat zijn vader het vroeger ook al heel druk had. "Toen wij kinderen waren, waren er zakken en zakken en zakken met werk die het kantoor naar hem stuurde", legt hij uit. "We konden zelfs nauwelijks tot aan zijn bureau raken om heen een goede nacht te wensen", aldus de zoon van de nieuwe koning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws