Koninklijk paleis reageert voor het eerst na massala kritiek op koning Albert en koningin Paola Royalty
Royalty

Koninklijk paleis reageert voor het eerst na massala kritiek op koning Albert en koningin Paola

Koninklijk paleis reageert voor het eerst na massala kritiek op koning Albert en koningin Paola

Koning Albert en koningin Paola liggen momenteel zwaar onder vuur in Frankrijk door het "overmatige watergebruik" in hun buitenverblijf in Châteauneuf-Grasse. Het paleis heeft nu ook voor het eerst gereageerd op de commotie.

Volgens de Franse krant Libération houden koning Albert en koningin Paola zich niet aan de strenge regels die in Frankrijk opgelegd werden door de aanhoudende droogte. Macron voerde onlangs onder meer hogere prijzen in voor water en op verschillende plaatsen geldt een verbod op zwembaden vullen. Maar die regels lappen Albert en Paola volgens een uitgelekt document aan hun laars.

Zo krijgen de twee momenteel bakken kritiek te slikken voor hun "overmatig watergebruik" in hun Franse buitenverblijf in Châteauneuf-Grasse. Maar nu heeft het paleis een heel andere reden gegeven voor het hoge waterverbruik. Dat meldt RTBF.

Waterlek

Volgens het paleis zou er namelijk een waterlek zijn in de leidingen die naast het buitenverblijf van Albert en Paola liggen. Dat lekt werd vorig jaar ontdekt. Het paleis zegt dan ook dat Albert II en Paola zich bewust zijn van de aanhoudende droogte in Frankrijk en de regels respecteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws