Koning Willem-Alexander betuigt spijt na 'grootste inschattingsfout uit zijn leven': "Was fout van mij" Royalty
Royalty

Koning Willem-Alexander betuigt spijt na 'grootste inschattingsfout uit zijn leven': "Was fout van mij"

Koning Willem-Alexander betuigt spijt na 'grootste inschattingsfout uit zijn leven': "Was fout van mij"

Koning Willem-Alexander laat in zijn ziel kijken in zijn podcast ‘Door de ogen van de koning’. De Nederlandse vorst praat openhartig over de zware periode gedurende de coronapandemie toen heel wat Nederlanders zich in de steek gelaten voelde door de koninklijke familie.

In 'Door de ogen van de koning' praat koning Willem Alexander samen met zijn gesprekspartner Edwin Evers over de pandemie. Daarna komen ze al snel bij zijn 'grootste inschattingsfout uit zijn leven'. Zo trok de koning samen met zijn gezin naar Griekenland in 2020, toen er net nieuwe maatregelen werden aangekondigd. Onder andere de sportverenigingen en de kroegen werden toen net gesloten. De minister-president raadde toen ook aan om alleen op vakantie naar een land dat geel was en niet oranje of rood.

In de podcast vertelt Willem-Alexander vervolgens dat ze vanaf het begin van corona zoveel mogelijk naar buiten probeerden te gaan. "Om te laten zien wat wel kan ondanks de beperkingen", klinkt het. Daarom besloot hij dan ook om wél op vakantie te vertrekken met zijn gezin, omdat het gewoon kon ondanks de maatregelen. "We hebben toen gezegd: we zijn zo go-minded altijd, we moeten laten zien wat wel kan", aldus de koning. Achteraf vindt hij dit een zeer grote fout.

Terecht

"Voor 15 of 16 miljoen Nederlanders was er geen herfstvakantie in het buitenland, maar wel een nieuw feit dat ze weer opgesloten zaten thuis en nergens meer heen konden gaan", legt Willem-Alexander uit. Hij begrijpt het dan ook volkomen dat het volk zich in de steek gelaten voelde door hun koning. "Dat had niets te maken met het feit dat ik in Griekenland was of niet, het was dat andere mensen in Nederland niks meer konden doen en ik ging vrolijk naar het buitenland. En dat was fout van mij", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws