"Gewetenloze" koning Albert en koningin Paola plots zwaar onder vuur in buitenland: dit is er aan de hand Royalty
Royalty

"Gewetenloze" koning Albert en koningin Paola plots zwaar onder vuur in buitenland: dit is er aan de hand

"Gewetenloze" koning Albert en koningin Paola plots zwaar onder vuur in buitenland: dit is er aan de hand

Koning Albert II en koningin Paola krijgen plots bakken kritiek over zich heen. En dat heeft alles te maken met hun buitenverblijf in Frankrijk.

In Frankrijk krijgen heel wat burgers strenge restricties opgelegd wegens de aanhoudende droogte. Zo heeft president Macron hogere prijzen voor water vastgelegd en op verschillende plaatsen geldt ook een verbod om nog zwembaden te vullen. Maar daar lijken koning Albert en koningin ¨Paola zich weinig van aan te trekken in hun Franse buitenverblijf in Châteauneuf-Grasse.

Zo liggen de twee momenteel zwaar onder vuur in Frankrijk door hun "overmatig waterverbruik". Dat schrijft de Franse krant Libération. Volgens de krant zouden er nog een hele resem premiers en ministers die in de regio van de Côte d’Azur een woning hebben, de regels aan hun laars lappen.

Geen geweten

"Sommige eigenaars verbruiken meer dan een rusthuis met 200 bewoners", reageert Emmanuel Delmotte, de burgemeester van de regio, verontwaardigd in de krant. Helaas kan de burgemeester daar naar eigen zeggen niet veel aan doen omdat veel van hen politieke immuniteit genieten. "Ze hebben geen burgerlijk geweten. Als ik een opmerking maak, bellen ze de minister van Buitenlandse Zaken of zelfs de president", aldus Delmotte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws