Zieke Martine Jonckheere heeft somber nieuws over haar strijd tegen kanker: "Niet gerust in" Nieuws
Nieuws

Zieke Martine Jonckheere heeft somber nieuws over haar strijd tegen kanker: "Niet gerust in"

Zieke Martine Jonckheere heeft somber nieuws over haar strijd tegen kanker: "Niet gerust in"

Actrice Martine Jonckheere (66) maakte eind december het droevige nieuws bekend dat ze opnieuw getroffen is door borstkanker. Zestien jaar geleden moest ze haar ene borst al laten amputeren, onlangs was de tweede aan de beurt. In Het Laatste Nieuws heeft Martine nu ook een update gegeven over haar gezondheid.

Martine Jonckheere liet vorige week weten dat ze goed nieuws gekregen had van haar gynaecoloog. Zo moet de 66-jarige actrice na haar borstamputatie geen chemo meer ondergaan. Toch maakt Martine zich nog altijd veel zorgen. Dat vertelt ze in haar wekelijkse column in Het Laatste Nieuws.

"Nu ik eindelijk weet waar ik aan toe ben, is er een grote last van mijn schouders gevallen", steekt de actrice van wal. Maar ze blijft wel met veel onbeantwoorde vragen zitten. "Ik moet dan wel geen chemo krijgen, maar toch blijft de angst of ik nu definitief van die kanker verlost ben. Manifesteren zich over enkele jaren geen uitzaaiingen? Echt gerust ben ik er niet in", aldus Martine.

Ze was dan ook erg blij met haar afspraak bij de oncoloog. Al kreeg ze daar ook minder goed nieuws te horen. "Om latere uitzaaiingen te voorkomen zal ik gedurende vijf jaar elke dag een pil moeten nemen, die alle hormonen uit mijn lijf jaagt", aldus Martine. "Een pil met veel neveneffecten", weet ze uit ervaring. Gelukkig krijgt ze nog even uitstel. "Want dat start pas op 1 maart", aldus Martine.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws