Zeer slecht nieuws over koning Willem-Alexander en koningin Maxima Nieuws
Nieuws

Zeer slecht nieuws over koning Willem-Alexander en koningin Maxima

Zeer slecht nieuws over koning Willem-Alexander en koningin Maxima

Het gaat niet goed met het Nederlands koningspaar. Koning Willem-Alexander (55) en koningin Maxima (51) krijgen een lager rapportcijfer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een enquête die Ipsos uitvoerde voor de Nederlandse omroep.

Willem-Alexander krijgt 6,5, terwijl dat vorig jaar nog 6,7 was. Maxima moet zich nu tevreden stellen met 7,3 tegenover 7,6 vorig jaar. In 2020 werd Willem-Alexander nog beoordeeld met een 7,7. Dat was toen het hoogste cijfer ooit. Maxima kreeg zelfs een 8. Die populaire tijden zijn voorbij.

Er zijn namelijk enkele affaires geweest, waaronder hun veel besproken reis naar Griekenland. Dat heeft duidelijk iets met hun populariteit gedaan. Het vertrouwen in de koning lijkt zich ook niet te herstellen in de afgelopen jaren.

Ongeveer de helft van de Nederlanders (46 procent) heeft vertrouwen in koning Willem-Alexander. Ook de ontevredenheid over de koning neem toe. Maxima kan nog op wat meer vertrouwen rekenen van de Nederlander: 59 procent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws