Wout van Aert en zijn zwangere vrouw Sarah De Bie hebben droevig nieuws te melden Nieuws
Nieuws

Wout van Aert en zijn zwangere vrouw Sarah De Bie hebben droevig nieuws te melden

Wout van Aert en zijn zwangere vrouw Sarah De Bie hebben droevig nieuws te melden

Wout van Aert zijn eerste wegkoers zou normaal de Strade Bianche worden. Maar helaas moest de wielrenner daarvoor passen. Hij werd een tijdje geleden ziek en moest langer op hoogtestage blijven om opnieuw in vorm te raken. Daardoor moet hij zijn gezin nu ook langer missen.

Een maand geleden maakten Sarah De Bie en Wout van Aert het heuglijke nieuws bekend dat ze opnieuw in verwachting zijn. Zo krijgt zoontje Georges (2) er deze zomer een zusje of een broertje bij. Normaal gezien zou Wout zijn gezin afgelopen week zien, maar helaas gooide een zware verkoudheid roet in het eten.

Vlak na het WK veldrijden in februari werd Wout namelijk erg ziek. Omdat zijn herstel langer duurde dan verwacht, moest hij passen voor de Strade Bianche en langer op hoogtestage in Tenerife blijven. “Ik heb een beetje achterstand opgelopen. We hebben de optelsom gemaakt en het was beter om langer op hoogte te blijven", vertelt de wielrenner in Het Nieuwsblad. Daarna moest hij meteen vertrekken richting Italië voor de Tirreno-Adriatico, die op maandag 6 maart van start ging.

Maar dat betekende helaas ook dat hij vorige week niet naar huis kon en hij nog langer moet aftellen om Georges en Sarah te zien. En dat valt de wielrenner erg zwaar. “Dat is best zwaarder dan de mensen vaak denken", aldus Wout van Aert. "Het is niet evident en nu zeker niet, nu er thuis een zwangere vrouw zit. Dat is echt niet makkelijk", geeft hij toe. Toch staat hij achter zijn keuze. "Dit is voor mij nog altijd de belangrijkste periode van het jaar. Als je daarvoor sportieve keuzes moet maken, heeft dat soms tot gevolg dat je je familie lang niet kan zien" besluit de wielrenner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws