William Boeva komt tot prachtig besef net na het overlijden van zijn vader: "Ineens had ik het door" Nieuws
Nieuws

William Boeva komt tot prachtig besef net na het overlijden van zijn vader: "Ineens had ik het door"

William Boeva komt tot prachtig besef net na het overlijden van zijn vader: "Ineens had ik het door"

William Boeva laat in zijn ziel kijken in een nieuw interview. De komiek praat openlijk over het overlijden van zijn papa en de invloed die hij heeft gehad op zijn carrière. Na de dood van zijn vader begon hij zich plots iets erg moois te realiseren.

William Boeva beantwoordt in Het Laatste Nieuws ‘De 16 Vragen van De Wachter’ en daarin verklapt hij onder meer dat hij het meest dankbaar is voor de koppigheid van zijn ouders. “Zonder hen zat ik hier vandaag niet”, geeft hij eerlijk toe. Vooral zijn vader kon koppig zijn. “In 2019, hij was 91, is hij gestorven. Door die hoge leeftijd had ik weleens het gevoel dat hij niet echt mee was met mijn stand-upcomedy-verhaal", aldus de komiek. Toch heb ik hem in de laatste jaren van z’n leven vaak gezegd: ‘Ooit maak ik een show over jou’”, klinkt het.

Toen de papa van William op zijn sterfbed lag, begon hij daar nog over. “Hij zei: ‘Jongen, die show, ge moet dat niet doen. Maar áls ge het doet, zeg dan vooral de slechte dingen. Daar lachen de mensen het hardst mee’”, verklapt de comedian. Daarna begon hij te beseffen dat zij exact hetzelfde ineen zitten. “En dat hij het al die tijd wél begrepen had. En dat ik in m’n werk eigenlijk gewoon maar doe wat hij ook z’n hele leven heeft gedaan: de dingen in vraag stellen en er een beetje tegen sjotten”, legt hij uit.

Spijt

William onderstreept dat die woorden op dat sterfbed héél belangrijk zijn geweest voor hem. “Ik heb spijt dat ik mijn vader niet vaker gezegd heb hoe dankbaar ik hem ben”, biecht hij op. “Met mijn moeder probeer ik het nu wél te doen”, zegt hij. Nog een mooi detail: “Toen mijn vader vijf maanden dood was, is de show over hem in première gegaan”, besluit de komiek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws