VRT neemt onwaarschijnlijke beslissing over afleveringen van 'FC De Kampioenen' Nieuws
Nieuws

VRT neemt onwaarschijnlijke beslissing over afleveringen van 'FC De Kampioenen'

VRT neemt onwaarschijnlijke beslissing over afleveringen van 'FC De Kampioenen'

Na de hele heisa over de geschrapte afleveringen van 'FC De Kampioenen' wegens ongepast heeft de VRT haar publicatiebeleid opnieuw aangepast. Alle afleveringen worden weer online geplaatst.

Uitzendingen met achterhaalde beeldvorming krijgen nu een duidelijke disclaimer. Ze moeten de kijker erop wijzen dat de aflevering in kwestie niet meer past bij de waarden en normen van vandaag. De kijker kan dan zelf beslissen welke afleveringen het nog wil kijken en welke niet.

"VRT verhoogt zo de nuance rond programma’s met een maatschappelijke gevoeligheid”, meldt de openbare omroep. “In 2008 besliste de VRT om een Programmacharter op te stellen dat ingaat op de kwaliteit, betrouwbaarheid, onpartijdigheid en ethische standaarden van haar aanbod."

"De Programmacharterraad, die bestaat uit een groep ervaren medewerkers, past dat beleid sindsdien ook toe. De Raad adviseert vooral en dat over een grote diversiteit aan topics. Het advies over te gaan tot een publicatiestop is maar heel zelden het resultaat.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws