Vreselijk drama voor koningin Mathilde: "Klap moet verschrikkelijk zijn" Nieuws
Nieuws

Vreselijk drama voor koningin Mathilde: "Klap moet verschrikkelijk zijn"

Vreselijk drama voor koningin Mathilde: "Klap moet verschrikkelijk zijn"

Morgen, op 20 januari, mag onze koningin Mathilde 50 kaarsjes uitblazen. Het weekblad Story bracht daarom een prachtig eerbetoon aan de jarige koningin. Daarin werd ook teruggeblikt op de meest dramatische gebeurtenis uit Mathildes leven.

In de zomer van 1997 verloor koningin Mathilde namelijk in één klap haar één jaar jongere zus Marie-Alix en haar grootmoeder Zofia. Zij kwamen om bij een tragisch ongeluk. “De klap moet verschrikkelijk zijn geweest”, vertelde gravin Anne Komorowska, Mathildes moeder, eerder over het ongeval.

Toen ze terugkwamen van een familiefeest werd hun auto geraakt door een vrachtwagen. Een andere vrachtwagen kon hen niet meer ontwijken en reed in op de wagen van Marie-Alix en de grootmoeder van Mathilde. Haar grootmoeder was op slag dood, Marie-Alex stierf niet veel later aan haar verwondingen.

Eén keer, in 2008, heeft Mathilde ook openlijk gesproken over dat vreselijke drama. Ze vertelde toen dat ze het verlies nog niet verwerkt had. "Je houdt dingen voor jezelf. Je wilt je ouders niet nog meer verdriet bezorgen. Ik was 24, een jongvolwassene, maar mijn broer was amper 12. Het verdriet gaat nooit weg, voor de ouders helemaal niet. Het is nu tien jaar geleden en mijn zus komt nooit meer terug", klonk het toen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws